TELEFONSKI POZIV

Savjetnik Bijele kuće za nacionalnu sigurnost se čuo s premijerom Plenkovićem, evo o čemu su razgovarali

Plenković je nedavno izjavio kako će veliku ulogu u postizanju europske energetske sigurnosti imati LNG terminal na Krku...

Jake Sullivan

 Win Mcnamee/Afp

Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost prenio je u četvrtak hrvatskom premijeru američku potporu hrvatskim naporima da pomogne susjednim zemljama da diverzificiraju energetsku opskrbu, uključivo i putem LNG terminala na otoku Krku.

Bijela kuća objavila je u četvrtak da je savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan telefonski razgovarao s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem o stanju u Ukrajini i diverzifikaciji energetskih izvora.

image

Jake Sullivan

Win Mcnamee/Afp

"Sullivan je prenio američku potporu hrvatskim naporima da pomogne susjednim zemljama da diverzificiraju svoju energetsku opskrbu dalje od ruskih izvora, uključivo i preko proširivanja terminala za ukapljeni prirodni plin (LNG) na otoku Krku", kaže se u priopćenju Bijele kuće.

Plenković je nedavno izjavio kako će veliku ulogu u postizanju europske energetske sigurnosti imati LNG terminal na Krku za koji se razmatra dodatno povećanje kapaciteta, ne samo za hrvatske, nego i za potrebe zemalja srednje Europe.

image

Andrej Plenković

Damjan Tadic/Cropix

U priopćenju se kaže i da su Sullivan i Plenković izrazili snažnu predanost nastavku potpore Ukrajini koja je suočena s ruskom vojnom agresijom.

Oni su također "razmijenili mišljenja o stabilnosti na zapadnom Balkanu", dodaje se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. siječanj 2023 16:09