SUSRET S ‘VOŽDOM‘

Savjetnik čečenskog krvoloka posjetio Vučića i donio mu zanimljive darove. A pale su i lijepe riječi...

Rusi su naš bratski narod, a povijest je to pokazala više puta. Stoga se rusko-srpski odnosi ne mogu uništiti ni pod kakvim pritiskom, izjavio je Vučić

Aleksandar Vučić i Turko Daudov

 Screenshot/

Turko Daudov, savjetnik čečenskog lidera Ramzana Kadirova u arapskim i muslimanskim zemljama, održao je radni sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Daudov je na početku razgovora prenio pozdrave iz Čečenije predsjedniku Srbije i srpskom narodu.

- Danas u svijetu imamo tešku političku situaciju. Zapadni je svijet ustao protiv Rusije, ali usprkos svim poteškoćama i ogromnom pritisku koji vrši Europa, vodstvo i narod Srbije ne samo da se nisu suprotstavili, već su pokazali i podršku Ruskoj Federaciji. S tim u vezi, Kadirov me zamolio da vam osobno izrazim poštovanje i prenesem da su stoljetni bratski odnosi Rusije i Srbije još jednom pokazali svoju snagu, rekao je Daudov.

Vučić je zahvalio na lijepim riječima Kadirovljeva savjetnika.

- Rusi su naš bratski narod, a povijest je to pokazala više puta. Stoga se rusko-srpski odnosi ne mogu uništiti ni pod kakvim pritiskom, izjavio je Vučić.

Daudov je na koncu sastanka srbijanskom predsjedniku poklonio čečensku burku i kaput ovčjeg runa, dodajući kako je "čvrstina Srba slična surovom karakteru planinara".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:30