PANDEMIJA

Savjetnik francuske vlade: ‘Drugi val zaraze koronavirusom mogao bi nas pogoditi u studenom‘

Nošenje maski bit će odsad obavezno i na otvorenim javim prostorima u svim dijelovima grada
 Eric Gaillard/AFP

Drugi val koronavirusa mogao bi pogoditi Francusku u studenom, rekao je lokalnim medijima vladin savjetnik u srijedu, dok je Marseille postrožio mjere u borbi protiv zaraze.

"Postoje strahovi od drugog vala u studenom", rekao je u srijedu televiziji France 2 profesor Jean-François Delfraissy, koji predvodi znanstveno vijeće koje savjetuje vladu po pitanju pandemije.

Vlasti u Marseilleu rekle su kasno u utorak da će barovi i restorani imati kraće radno vrijeme, te su također proširili obavezno nošenje maski u lučkom gradu na jugu od 26. kolovoza do 30. rujna.

Prema novim mjerama, barovi i restorani u Marseilleu morat će biti zatvoreni između 11 navečer i 6 ujutro, dok su prije mogli ostati otvoreni do normalnog vremena zatvaranja u ponoć ili 1 ujutro.

Nošenje maski bit će odsad obavezno i na otvorenim javim prostorima u svim dijelovima grada, dok je ranije bilo obavezno samo u nekim područjima.

Francuska ima sedmu najveću stopu smrtnosti od Covida-19 na svijetu, a vlada pomno prati brojke da vidi jesu li potrebne nove mjere ili karantena.

Francusko ministarstvo zdravstva prijavilo je 3.304 novih slučajeva zaraze koronavirusom u utorak, što je znatno manje od dnevnih stopa prošli tjedan.

Broj smrti u Francuskoj od Covida-19 iznosi 30.544, uključujući i 16 novih u posljednja 24 sata. Zaraženih je ukupno od početka pandemije gotovo 286.000.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2022 06:52