SMRŠAVIO ZBOG UMORA

Savjetnik srbijanskog predsjednika demantirao navode o bolesti: Boris Tadić odličnog je zdravlja

Špekulacije o njegovom zdravstvenom stanju i tvrdnje da boluje od nekakvih teških, neizlječivih bolesti, zlonamjerne su i nemaju nikakvu osnovu
Serbia's President Boris Tadic speaks at the Council of Europe parliamentary assembly in Strasbourg, eastern France, on January 26, 2011. AFP PHOTO/FREDERICK FLORIN
 AFP

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Boris Tadić, hvala na pitanju, odličnog je zdravstvenog stanja, u odličnoj je kondiciji i, dakle, nije bolestan. Špekulacije o njegovom zdravstvenom stanju i tvrdnje da boluje od nekakvih teških, neizlječivih bolesti, zlonamjerne su i nemaju nikakvog osnova. Ponavljam, predsjednik Srbije Boris Tadić potpuno je zdrav i odlučno demantiram sve spekulacije koje to dovode u pitanje - rekao je Jutarnjem listu savjetnik srbijanskog predsjednika, dr. Nebojša Krstić (inače po struci liječnik), nakon što su pojavile informacije o navodnoj Tadićevoj bolesti.

- To je samo jedna u nizu izmišljotina o predsjedniku Tadiću kojima već godinama pojedinci pokušavaju obmanuti javnost.

Tragom informacija o navodnoj Tadićevoj bolesti (tvrdilo se da boluje od lupusa i multiple skleroze) o čemu se u utorak pojavila vijest i u hrvatskim medijima, jučer je pisao i Jutarnji list , ističući kako o tobože ozbiljno narušenom Tadićevom zdravlju nema nikakvih službenih potvrda.

Špekulacije o bolesti, kako smo naveli, nedavno je demantirao i sam srbijanski predsjednik kada je prošlog mjeseca te priče nazvao 'dijelom folklora u Srbiji'. Tadić je tako, neizravno, odgovorio i na jedno zastupnički pitanje postavljeno mjesec dana ranije u Skupštini Srbije, u kojem se tražilo pisano očitovanje o njegovom zdravstvenom stanju.

Činjenicu da je smršavio i da izgleda loše, Tadić je, prije dva tjedna, 15. prosinca, objasnio umorom i napornim radom. Nakon obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Beograda, u društvu gradonačelnika glavnog grada Srbije Dragana Đilasa, novinarima je doslovce rekao:

- Pitaju nas zašto loše izgledamo. Pa zato što radimo svaki dan od jutra do mraka . I zato što ćemo raditi svaki dan od jutra do mraka. I sve ćemo lošije izgledati, odmah da obavijestimo javnost. Uopće me ne zanima kako izgledamo, samo me zanima da završimo posao. Dakle, da vas obavijestimo: nismo bolesni, nego radimo od jutra do mraka i tako će biti i u budućnosti i sve ćemo lošije izgledati iz dana u dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 14:40