KORONA-KRUZER

SAZNALI ZA SVE TEK TIJEKOM EVAKUACIJE Četrnaest Amerikanaca zaraženo koronavirusom, na putu do SAD-a smješteni u izolacijske komore u zrakoplovu

 
 Kazuhiro NOGI / AFP

Četrnaest Amerikanaca koji su s ostalih četristotinjak američkih državljana evakuirani s kruzera Diamond Princess zaraženo je koronavirusom.

Kako piše Daily Mail, nakon što se tijekom evakuacije saznalo da je 14 Amerikanaca zaraženo, donesena je odluka da ih se ne vraća na kruzer nego da ih se smjesti u izolacijske komore u zrakoplovima kojima će biti prevezeni u Sjedinjene Američke države i da se nastavi s evakuacijom američkih državljana.

Dužnosnici State Departmenta i američkog Ministarstva zdravstva izjavili su da su američki državljani spremni za putovanje prema SAD-u prije nego što je počela evakuacija.

Istaknuli su i da ako se kod nekih putnika za vrijeme putovanja zrakoplovom razviju simptomi bolesti, da će oni biti premješteni u poseban dio zrakoplova.

Svi evakuirani putnici će po povratku u SAD provesti 14 dana u karanteni. Otprije zaraženi putnici zadržat će se na liječenju u japanskim bolnicama.

Podsjetimo, kruzer s 3711 putnika i članova posade stavljen je u karantenu početkom veljače, nakon što je testiranje pokazalo da je muškarac koji se iskrcao u Hong Kongu pozitivan na koronavirus.

Prema najnovijim informacijama, na kruzeru Diamond Princess zabilježeno je 99 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:36