IZGUBIO ŽIVCE

Scholz pokazao potpuno drugačije lice, poslušajte kako je urlao u Bundestagu: ‘Ne podcjenjujte građane!‘

Njemački kancelar Olaf Scholz, inače poznat po odmjerenim, hladnokrvnim nastupima, pokazao je potpuno drugačije lice

Olaf Scholz

 Tobias Schwarz/Afp

Njemački kancelar Olaf Scholz, inače poznat po odmjerenim, hladnokrvnim nastupima, pokazao je potpuno drugačije lice prilikom žestoke rasprave o energetskoj krizi i rastu cijena energenata u donjem domu njemačkog parlamenta u srijedu, prenosi Euronews.

U nekom trenutku se zahuktala rasprava o proračunu jer je čelnik glavne oporbene stranke, Kršćansko-demokratske unije (CDU) Friedrich Merz optužio Scholza i njegove koalicijske partnere da su iznevjerili njemački narod zbog inflacije i energetske krize.

Toliko su razljutili Scholza da je izgubio prisebnost te strastveno, gestikulirajući rukama, kritizirao bivšu vlast.

- Nemojte podcjenjivati našu zemlju, ne podcjenjujte građane ove zemlje, rekao je povisujući glas u Bundestagu.

Uzvratio je da je upravo CDU-ova vlada na čelu s kancelarkom Angelom Merkel Njemačku ostavila u nezavidnom položaju. Optužio je CDU-ovu administraciju da aktivno blokira razvoj obnovljivih izvora energije.

image

Olaf Scholz

Abdulhamid Hosbas/Anadolu Agency Via Afp
image

Olaf Scholz

Tobias Schwarz/Afp
image

Olaf Scholz

Tobias Schwarz/Afp
image

Olaf Scholz

Tobias Schwarz/Afp

Ministarstva koja kontroliraju Demokršćani nisu smatrala daje problem što su nam skladišta plina bila prazna prošle godine, dodao je.

- Mi smo izmijenili zakone i propise kako bi se to promijenilo. Čak ni iz oporbe nisu uspjeli vlastiti neuspjeh svaliti na novu Vladu. Mi smo to već riješili, prije nego što su uopće shvatili da problema ima. To je istina o kojoj moramo razgovarati, rekao je.

U nedjelju je Scholz predstavio treći njemački paket pomoći vrijedan 65 milijardi eura, koji bi trebao zahvatiti što veći broj Nijemaca.

Između ostalog, predviđa se ograničenje cijena električne energije, koja podrazumijeva da potrošači dobiju fiksnu količinu električne energije po cijeni koju određuje država.

image

Bundestag

Tobias Schwarz/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 19:07