I DALJE U KOMI

SCHUMACHER OSTAVIO OPORUKU 'To nije zato što sam vozač F1, u životu se događaju stvari...'

Automobilistički as kaže da oporuku nije napisao zbog straha od nesreće u Formuli 1, nego zbog svakodnevnih stvari koje se mogu dogoditi čovjeku.
 AFP

GRENOBLE - Zdravstveno stanje automobilističke legende Michaela Schumachera (45) i dalje je kritično, ali stabilno, izvijestili su u ponedjeljak iz bolnice u Grenobleu. Schumi je ondje prebačen nakon pada na skijalištu Meribel u francuskim Alpama, prilikom kojeg je teško ozlijedio glavu. Radi lakšeg oporavka stavljen je u induciranu komu.

U međuvremenu, u fokus javnosti došla je njegova oporuka koju je napisao još 2010. godine. Tada je njemačkim medijima naveo da svoje bogatstvo teško oko 1,2 milijarde američkih dolara namjerava ostaviti svojoj supruzi i djeci.

'Da, napisao sam oporuku jer ja sam ipak obiteljski čovjek. Ona uključuje sve ljude koji su mi važni. Nisam je sastavio jer vozim Formulu 1, nego zbog stvari koje vam se mogu dogoditi u svakodnevnom životu', izjavio je Schumacher.

Jedna od tih stvari mu se i dogodila 29. prosinca, kada je u još neutvrđenim okolnostima pao i glavom udario u stijenu na francuskom skijalištu.

Dok se o njegovom oporavku brine konzilij vrhunskih liječnika, pojavile su se špekulacije da francuski tužitelji spremaju optužnicu protiv upravitelja skijališta u Meribelu. Da se nešto uistinu sprema, govori i činjenica da je skijalište angažiralo odvjetnika Mauricea Bodechera, nekadašnjeg glavnog suca u francuskoj Skijaškoj federaciji i stručnjaka za pravna pitanja na području skijanja.

Za srijedu je najavljena i konferencija za novinare na kojima bi tužiteljstvo trebalo iznijeti što su doznali u dosadašnjoj istrazi nesreće i kakvi su im eventualni budući potezi.

Daily Mail citira njemačke medije, koji kao ključno pitanje u istrazi navode je li skijaška staza bila dovoljno dobro označena, s obzirom da je prepuna stijena.

Istovremeno se pojavio Nijemac koji tvrdi da je sasvim slučajno snimio Schumacherov pad. Suprotno nekim ranijim izvješćima, kaže da automobilist nije jurio kao sumanut, već da se niz planinu spuštao brzinom od možda 20 kilometara na sat. Policija je najavila skori razgovor s njim te detaljan pregled snimke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:51