STIGLA REAKCIJA

SDA: ‘Vučićevo odličje Dodiku potvrda je da on ne vodi iskrenu politiku prema BiH‘

Ne može se poštovati BiH, a nagrađivati čovjek koji već godinama prijeti njezinom disolucijom, poručili su iz stranke
Bakir Izetbegović
 Samir Jordamovic/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Vodeća bošnjačka stranka SDA ocijenila je u utorak da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ne vodi iskrenu politiku prema Bosni i Hercegovini jer je u Beogradu najviše odličje dodijelio srpskom članu BiH Predsjedništva Miloradu Dodiku koji stalno prijeti raspadom te zemlje.

- Ne može se poštovati BiH, a nagrađivati čovjek koji već godinama prijeti njezinom disolucijom, mirnim razlazima i svojom politikom ugrožava stabilnost BiH, ali i cijele regije“, priopćili su iz SDA.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je najviše odličje "Orden Republike Srbije" trenutačno predsjedavajućem BiH Predsjedništva Miloradu Dodiku uz objašnjenje da je "iznimno zaslužan u razvijanju i učvršćivanju miroljubive suradnje i prijateljskih odnosa između Srbije te Bosne i Hercegovine, naročito Republike Srpske".

Iz SDA, kojoj je na čelu Bakir Izetbegović, navode kako Vučić stalno ističe da poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, no da pritom takve riječi ne prate djela.

Naglasili su da je dodjelom odličja Dodiku Vučić izravno potvrdio kako podupire njegovu destabilizirajuću politiku.

"Vučićeva politika koja je prije nekoliko godina bila obećavajuća pretvorila se u politiku koja luta i koja je bez vizije“, navode iz SDA.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 09:52