KARIJERNI ZAOKRET

Sebastian Kurz našao novi posao: Odlazi u Silicijsku dolinu na plaću od 500.000 eura!

S novim poslom trebao bi početi u veljači, a planira živjeti život tipičnog poslovnog čovjeka na relaciji San Francisco-Beč-Njemačka-Švicarska

Sebastian Kurz

 Joe Klamar/AFP

Nakon što je Sebastian Kurz (35) zbog političkog skandala dao ostavku na mjesto austrijskog kancelara, a zatim i na mjesto šefa Narodne stranke (ÖVP), posvetio se obiteljskom životu. Nedavno mu se rodio sin Konstantin, a sada austrijski mediji javljaju da je našao i novi posao.

Kako je izvijestio list Österreich, Kurz navodno planira selidbu u Ameriku gdje ga je, kako doznaju, angažirala jedna zasad neimenovana kompanija u Silicijskoj dolini, u kojoj sjedište ima čitav niz velikih korporacija iz visokotehnološkog i IT sektora. Ugovor o radu je navodno već potpisan, a zasad je poznato samo da bi Kurz trebao biti na nekoj menadžerskoj poziciji.

On sam je nakon nedavnog povratka iz Amerike austrijskim medijima izjavio da će o svojim novim karijernim koracima javnost izvijestiti u siječnju.

Kako doznaje Kronen Zeitung, s novim poslom trebao bi početi u veljači, a planira živjeti život tipičnog poslovnog čovjeka s plaćom od oko pola milijuna eura godišnje, i to na relaciji San Francisco-Beč-Njemačka-Švicarska. Supruga Susanne Thier i sin Konstantin povremeno će biti s njim u Americi, a austrijski mediji doznaju i da bi Kurz, uz menadžerski posao, trebao dobiti i članstvo u nekoliko nadzornih odbora, ali nije poznato kojih kompanija.

Ono što je definitivno sigurno je da se nema namjeru vraćati u politiku, a naznaku svog novog životnog angažmana dao je i na službenom Twitter profilu gdje se odnedavno oglašava na engleskom jeziku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2024 02:13