UŽAS U TERMAMA PTUJ

Sedmogodišnje dijete se utopilo u poznatim slovenskim toplicama, pola sata su ga pokušavali oživjeti

Istragu vode policija i državno tužiteljstvo, a Terme Ptuj izjavile su kako potpuno surađuju s vlastima te izrazile sućut obitelji

Ulaz u bazen/Ilustracija

 Panthermedia/Profimedia

Sloveniju potresa tragedija u kojoj je život izgubilo dijete koje se utopilo u poznatim toplicama Terme Ptuj.

Kako pišu Novice, dijete se utopilo na jednom od bazena. Da nešto nije u redu primijetili su spasitelji koji su odmah pohitali po dijete staro oko sedam godina te su ga pokušali reanimirati do dolaska hitne pomoći. Dali su sve od sebe i bili vidno potreseni, ispričali su svjedoci novinarima.

Oživljavanje djeteta trajalo oko pola sata te je nakratko stabiliziran i kolima hitne pomoći prevezen u bolnicu, no unatoč naporima liječnika preminuo je, javila je mariborska policija.

Terme Ptuj izrazile su veliko žaljenje zbog nesreće, kao i sućut obitelji stradalog dječaka. Priopćili su kako su nadležnim službama predali svu dokumentaciju, između ostalog i uvjerenje o osposobljenosti spašavatelja za reanimaciju te uvjerenja o edukaciji svih djelatnika na bazenima. Policiji je predana i dokumentacija o tehničkom pregledu kojim je jasno utvrđeno da je kupalište tehnički bilo bez ikakvih problema.

Slučaj je preuzela policija koja ga zasad vodi kao sumnju na uzrokovanje smrti iz nehaja, a o slučaju su obaviješteni i zamjenica nadležnog državnog odvjetnika te istražni suda kao i Inspektorat za prevenciju prirodnih i drugih nesreća.

Novice ističu kako su Terme Ptuj navele da raspolažu najvišim sigurnosnim standardom kvalitete i sigurnosti - ISO 9001, u sklopu kojeg provode i mjere sigurnosti kupača kao i konstantno usavršavanje spašavatelja na bazenima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:55