ALBERT BENAIGES

Šef Barcelonine škole nogometa pod kojim je stasao Messi optužen za seksualno zlostavljanje: ‘Dirao je dječake‘

Benaiges se nakon objavljenog izvješća obratio javnosti, negirajući sve tvrdnje. "Nikada nisam nikoga povrijedio", rekao je

Albert Benaiges dok je bio trener momčadi Ciabo

 ULISES RUIZ/AFP

Bivši šef omladinske škole Barcelone Albert Benaiges suočava se s optužbama za seksualno zlostavljanje djece, kako prenose španjolski mediji.

U izvješću se navodi da se Benaiges, dok je radio kao nastavnik tjelesnog u školi u četvrti Les Corts u Barceloni 1980-ih i 1990-ih, pokazivao 13-godišnjim dječacima, dodirivao ih, tjerao ih da se skinu ispred kolega iz razreda te im pokazivao pornografske videozapise. Sveukupno je 60 svjedoka njegovih radnji, a jedan od učenika dao je i službenu izjavu policiji.

Prema dosadašnji istraživanjima, nema optužbi bivših igrača La Masije, poznate Barcelonine akademije gdje je Benaiges radio od 1992. do 2011. godine.

Prisjetimo se kako je tijekom svog vremena na čelu akademije Benaiges nadgledao razvoj Barcelonine zlatne generacije, dovodeći igrače, uključujući Lionela Messija i Andresa Iniestu, u prvu momčad.

Benaiges se nakon objavljenog izvješća obratio javnosti, negirajući sve tvrdnje.

- Nikad nisam nikoga povrijedio i ako sam to učinio nije namjerno. Imam posvojenog sina i četvero udomljene djece, moja savjest je vrlo čista, nikada nikoga nisam prisiljavao i osuđivao sam pedofile - rekao je Benaiges za katalonske novine Ara.

Prema riječima katalonskog ministra obrazovanja Josepa Gonzáleza Cambraya, pokrenuta je istraga o navodnom zlostavljanju.

Cambray je na svom Twitteru rekao da škola mora biti prostor bez nasilja te da su ovakve situacije nepodnošljive i da se u njima mora djelovati odlučno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:52