ECCLESTONE NA SUDU

Šef Formule 1 nastavio svjedočiti: Bankar kojemu sam dao mito često je pio s mojom bivšom ženom Slavicom

slavica i berni ecclestonefoto glorija

Šef Formule 1 Bernie Ecclestone jučer je na suđenju bivšem njemačkom bankaru Gerhardu Gribkowskyju, optuženom da je primao mito oko prodaje Formule 1 2005. godine, rekao da je Gribkowsky izvukao od njega novac na “sofisticiran način”.

Dao 44 milijuna dolara

Bio je to drugi dan što je Ecclestone , koji se smatra krunskim svjedokom u tom slučaju, svjedočio na sudu. Dan prije, u srijedu, Ecclestone je priznao da je bankaru dao 44 milijuna dolara jer je želio izbjeći istragu poreznih vlasti u Velikoj Britaniji.

Ecclestone se bojao da bi Gribkowsky mogao Britancima prijaviti njegovu obiteljsku zakladu, što ga je na kraju moglo stajati basnoslovne dvije milijarde funti poreza.

- Gribkowsky je imao poprilično sofisticiran način izvlačenja novca od mene. Mnogo je to ljudi učinilo do sada, ali nitko nije bio tako suptilan kao Grobkowsky - rekao je 81-godišnji Ecclestone, koji je i sam bio pod istragom oko prodaje Formule 1 (ali nije optužen), a koji je dan prije u svom svjedočenju negirao da mu je njemački bankar kojem se sudi izravno prijetio.

Ecclestone je također ustvrdio da se bankar zaljubio u glamurozni životni stil koji se vezuje uz Formulu 1 i želio biti dio toga.

- Jasno je dao do znanja da želi otići iz banke - rekao je Ecclestone.

Prijeti mu zatvor

Među ostalim, Ecclestone je rekao kako su njegova bivša supruga Slavica, s kojom, potvrdio je jučer na sudu, nikada nije razgovarao o poslu, njegov bivši odvjetnik Stephen Mullens i bankar Gribkowsky često su se znali naći na piću kad bi se susreli na utrkama.

Gribkowsky i Ecclestone bili su središnje figure kad se odlučivalo o sudbini Formule 1 2004. i 2005. godine. Gribkowsky je predstavljao njemačku banku BayernLB, kad je prodala svoj udio u Formuli 1 privatnoj tvrtki CVC za više od 800 milijuna dolara. Ako ga proglase krivim, Gribkowskyju prijeti i do deset godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:21