ODGOVOR PREDSJEDNIKU

Šefica Bidenove kampanje: ‘Trumpova izjava je nečuvena, netočna i bez presedana!‘

‘Nikad prije u našoj povijesti predsjednik SAD-a nije pokušao lišiti Amerikance glasa na izborima‘
Joe Biden
 Angela Weiss

Šefica Bidenove kampanje Jen O'Malley Dillon nazvala je današnju izjavu predsjednika Donalda Trumpa o zaustavljanju brojanja glasova nečuvenom, netočnom i bez presedana.

- Bio je to nečuveni istup jer se radilo o otvorenom pokušaju da se oduzme demokratsko pravo američkim građanima. Riječ je o izjavi bez presedana jer nikad prije u našoj povijesti predsjednik SAD-a nije pokušao lišiti Amerikance glasa na izborima. Poticao je napore Republikanaca u više saveznih država da spriječe brojanje dopisnih glasačkih listića prije izbora, a sada Trump kaže da se ti listići ne mogu brojati nakon izbornog dana, stoji u priopćenju koje potpisala Jen O'Malley Dillon.

Međutim, šefica Bidenove kampanje kaže i da je ta izjava netočna jer se to neće dogoditi.

- Brojanje se neće zaustaviti. Nastavit će se dok se ne prebroje svi uredno predani glasovi. Jer to zahtijevaju naši zakoni - zakoni koji štite ustavno pravo glasa svih Amerikanaca. Ponavljamo ono što je večeras rekao potpredsjednik: Donald Trump ne odlučuje o ishodu ovih izbora. Joe Biden ne odlučuje o ishodu ovih izbora. Američki narod odlučuje o ishodu ovih izbora. A demokratski proces mora se i trajat će do njegovog završetka, poručila je šefica Bidenove kampanje.

Trump je ranije u svom govoru bez ikakvih dokaza rekao da je na djelu izborna prevara.

- Ovo je prevara američke javnosti. Sramota za našu zemlju. Spremali smo se pobijediti na ovim izborima i iskreno, pobijedili smo na ovim izborima. Ovo je velika prevara. Ići ćemo na Vrhovni sud. Ne želimo da u 4 sata ujutro pristižu glasovi. To je tužan trenutak za mene. Pobijedit ćemo, a što se mene tiče, već jesmo, poručio je Trump.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 12:04