NOVI SKANDAL

'SEKSUALNO ME NAPAO IZ INVALIDSKIH KOLICA!' Ugledna glumica teško optužila bivšeg predsjednika SAD-a, on joj se ispričao, tvrdi da se samo malo šalio

 Profimedia

Bivši američki predsjednik George H.W. Bush u srijedu se ispričao glumici koja ga je optužila da ju je neprimjereno dodirivao po stražnjem dijelu tijela tijekom projekcije prije četiri godine.

Incident se dogodio na predstavljanju TV serije "Turn Washington's Spies", prema riječima glumice Heather Lind, koja je ispričala svoju verziju u poruci objavljenoj na društvenim mrežama, koja je kasnije izbrisana.

Glumica (34) objasnila je kako je odlučila prekinuti šutnju kada je bivšeg predsjednika (93), koji je godinama u invalidskim kolicima, u subotu vidjela na pozornici tijekom humanitarnog koncerta za žrtve uragana koji je opustošio jug Sjedinjenih Američkih Država i Karibe.

- Kada sam se prije četiri godine susrela s njim na promociji TV serije, seksualno me napao dok sam pozirala za fotografiju - napisala je Lind.

- Nije se sa mnom rukovao. Dirao mi je stražnji dio tijela iz invalidskih kolica dok je njegova supruga Barbara Bush stajala uz njega. Ispričao mi je prosti vic - također je napisala Heather i dodala kako je tijekom druge foto seanse 41. predsjednik ponovio isti potez.

U priopćenju poslanom Daily Mailu i New York Daily Newsu, glasnogovornik Georgea H. W. Busha kazao je kako žali što je nespretni pokušaj šale povrijedio glumicu jer Bushu to nije bila namjera.

- Predsjednik Bush nikada ne bi ni pod kojim uvjetima namjerno nekog uznemirio i on se iskreno ispričava ako je njegov pokušaj da se našali povrijedio gospođu Lind - stoji u priopćenju.

Ove optužbe uslijedile su nakon slučaja Harveyja Weinsteina, koji je brojne žene potaknuo da otvoreno govore o do sada prešućenim seksualnim napadima muškaraca na vlasti. Holivudskog producenta 50-ak žena optužilo je za seksualno uznemiravanje, napade i silovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:40