PRIJETNJA IZ MOSKVE

Sergej Lavrov: ‘Ako dođe do trećeg svjetskog rata, vodit će se nuklearnim oružjem‘

Lavrov je rekao da će se Rusija, koja je pokrenula rat na Ukrajinu, suočiti sa stvarnom opasnošću ako Kijev nabavi nuklearno oružje.

Sergej Lavrov

 AFP

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u srijedu da bi treći svjetski rat, ako bi do njega došlo, značio i korištenje nuklearnog oružja te da bi bio destruktivan, izvijestila je novinska agencija RIA.

Kako prenosi Reuters, Lavrov je rekao da će se Rusija, koja je 24. veljače pokrenula, kako ju je Kremlj nazvao, specijalnu vojnu operaciju protiv Ukrajine, suočiti sa stvarnom opasnošću ako Kijev nabavi nuklearno oružje.

Podsjetimo, svjetski diplomati poslali su Rusiji jučer snažnu poruku tijekom konferencije Ujedinjenih naroda u Ženevi. Kada se videolinkom javio ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, brojni predstavnici europskih, ali i drugih zemalja, ustali su i otišli iz dvorane.

image

Svjetski diplomati napuštaju konferencijsku dvoranu

Salvatore Di Nolfi/AFP

Nitko nije želio slušati govor u kojemu je Lavrov govorio da se Ukrajina želi domoći nuklearnog oružja što je prijetnja koju se mora spriječiti.

Kazao je i da je neprihvatljivo da neke europske zemlje na svom teritoriju imaju američko nuklearno oružje.

Naglasio je i da Zapad ne smije graditi nikakva vojna postrojenja u bivšim zemljama Sovjetskog Saveza.

Također, u nedjelju je predsjednik Vladimir Putin naredio ruskoj vojsci da nuklearno oružje bude u stanje pripravnosti zbog napetosti sa Zapadom oko Ukrajine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 09:09