NEKAD UGLEDNI DIPLOMAT

Sergej Lavrov dotaknuo novo dno: Pogledajte trenutak kada je cijela dvorana prasnula u smijeh

Ruski šef diplomacije na konferenciji u New Delhiju rekao da Rusija pokušava zaustaviti rat, na što se publika počela glasno smijati

Sergej Lavrov/Arhivska fotografija

 Olivier Douliery/AFP

Nekad izuzetno ugledan i jedan od najutjecajnijih, a nakon invazije Kremlja na Ukrajinu najomraženijih svjetskih diplomata, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, doživio je pravo poniženje tijekom boravka u Indiji, gdje se održava sastanak skupine G20. Naime, dok je spominjao rat u Ukrajini na konferenciji Raisina Dialogue, on je ustvrdio da Moskva nije agresor rekavši: "Rat, koji pokušavamo zaustaviti, pokrenut je protiv nas preko Ukrajine". Nakon tih riječi publika se počela glasno smijati.

U neugodnoj situaciji, Lavrov je nakratko zastao dok se publika smijala njegovoj izjavi, da bi potom nastavio, kako prenosi Sky News.

Inače, Raisina Dialogue - konferencija na kojoj se raspravlja o geopolitičkim i geoekonomskim pitanjima - jedna je od rijetkih velikih međunarodnih konferencija na koju se još uvijek poziva ruske dužnosnike, a okuplja publiku s različitim stavovima o brojnim pitanjima.

Ipak, iako se suočio s podrugljivim smijehom na svoj komentar u vezi rata u Ukrajini, dobio je pljesak kada je rekao da postoje "dvostruki standardi" u pitanjima koja su mu upućena o tom ratu u usporedbi s američkim vojnim intervencijama u prošlim desetljećima.

"Ovih dana ruski ministar vanjskih poslova Lavrov obično se ne približava neprijateljski nastrojenoj masi. Podcijenio je ovu indijsku publiku", komentirao je na Twitteru Oliver Carroll, novinar uglednog The Economista.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:22