RATNI ZLOČINAC

ŠEŠELJ U HRTKOVCIMA KUĆU OBNOVIO BEZ DOZVOLE Ministrica ukazala na kazneno djelo: 'On i njegova stranka se zalažu za čast i poštenje, a krše zakone'

Vojislav Šešelj

Predsjednik srpskih radikala Vojislav Šešelj počinio je kazneno djelo uređenjem kuće bez valjanih dozvola, rekla je u srijedu srbijanska ministrica o kući koju je osuđeni ratni zločinac kupio u selu Hrtkovci gdje je počinjen ratni zločin prema Hrvatima za koji je on osuđen na Haškome sudu.

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i zastupnik u Skupštini Srbije Vojislav Šešelj je prekršio Zakon o planiranju i izgradnji jer državnim institucijama nije prijavio radove na kući u Hrtkovcima koju je kupio za 40.000 eura, rekla je srbijanska ministrica prometa, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

U Skupštini Srbije Mihajlović je izjavila da je "ta kuća nelegalna jer je izgrađena bez građevinske dozvole".

"Šešelj je prekršio Zakon o planiranju i izgradnji jer je ovu kuću obnovio bez dozvole, a morao je radove prijaviti općini i za to dobiti dozvolu. To je kazneno djelo", rekla je Mihajlović i pokazala fotografije kuće koju je Šešelj kupio u Hrtkovcima.

Mihajlović je naglasila i da je vođa radikala kupnju te kuće trebao prijaviti Agenciji za borbu protiv korupcije, "što nije uradio".

Šešelj i njegova stranka zalažu se "za čast i poštenje, a na drugoj strani krše zakone", navedeno je u priopćenju iz ureda ministrice Zorane Mihajlović, koja je i potpredsjednica vlade Srbije.

Vojislav Šešelj, koji je u Den Haagu osuđen na 10 godina zatvora za zločine protiv čovječnosti i progon vojvođanskih Hrvata, poglavito upravo iz Hrtkovaca, kupio je u tom srijemskom selu kuću, prema tvrdnjama beogradskih medija, na ime svog sina Mihaila.

Kuća se nalazi u Školskoj ulici, u samom centru sela, tristotinjak metara od katoličke crkve Svetog Klimenta.

Namjeru da kupi nekretninu u mjestu u kojem je počinio zločin za koji je pravomoćno osuđen, Šešelj je ranije najavio na jednoj lokalnoj televiziji. Tada je ustvrdio da će se žaliti na osuđujuću presudu pred Mehanizmom za međunarodne kaznene sudove u Den Haagu te da će u Hrtkovcima otvoriti ured "Komiteta za odbranu dr. Vojislava Šešelja", objavili su ranije beogradski mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. siječanj 2021 14:42