BORBA S EPIDEMIJOM

ŠEST NOVIH SLUČAJEVA KORONAVIRUSA U LOS ANGELESU I NEW YORKU Samo jedna osoba je hospitalizirana, drugi su u kućnoj izolaciji

Ilustracija
 AFP

Sanitarne vlasti su u srijedu zabilježile 10 novih slučajeva zaraze koronavirusa u dva najveća američka grada gdje su parlamentarci dogovorili deblokiranje više od 8 milijardi dolara za obuzdavanje epidemije.

Šest novih slučajeva Covid-19 zabilježeno je u Los Angelesu (10 milijuna stanovnika), dok su 4 druga pacijenata zbrinule medicinske vlasti New Yorka nakon što su bili u kontaktu s jednim oboljelim.

Ukupno je deset osoba umrlo od novog koronavirusa u širem području Seattlea, gdje ima 39 zaraženih. U raznim američkim državama ima 130 slučajeva.

Jedan parlamentarni izvor je rekao agenciji France presse da su republikanski i demokratski zastupnici dogovorili financiranje od 8,3 milijarda dolara za borbu protiv epidemije. Tu odredbu u srijedu treba usvojiti Zastupnički dom, a Senat u četvrtak.

Predsjednik Donald Trump je ranije spominjao iznos od samo 2,5 milijarda dolara, ali kasnije je naglasio da će rado prihvatiti viši iznos.

Zdravstvene vlasti Los Angelesa su inzistirale da je šest novi slučajeva bilo izloženo Covid-19 tijekom bliskog kontakta s već zaraženima pacijentima i da se ne radi o zarazi nepoznatog porijekla.

Troje od zaraženih pacijenata su turisti koji su zajedno bili na sjeveru Italije, precizirala je ravnateljica zdravstvenih službi za Los Angelesa dr. Barbara Ferrer.

Još dva slučaja zabilježena u srijedu odnose se na osobe koje su bile u kontaktu s jednom zaraženim članom njihove obitelji, a posljednji slučaj je pacijent koji je turistički djelatnik, dodala je Ferrer.

Samo jedna od šestero oboljelih je hospitalizirana, drugi su u kućnoj izolaciji uz medicinsko praćenje.

U New Yorku su novi pacijenti članovi obitelji i jedan susjed osobe pozitivne na koronavirus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:41