NIZ NESREĆA

Šestero alpinista poginulo u švicarskim Alpama u zadnjih nekoliko dana

Policija kantona Valaisa priopćila je i da je 19-godišnji stanovnik Berna pao i poginuo
 Blanchot Philippe/Hemis.fr/Hemis Via Afp

Šestero alpinista je izgubilo život u nesrećama koje su se u razmaku od nekoliko dana dogodile u švicarskim Alpama, priopćila je policija u srijedu.

Dvoje alpinista, 37-godišnji muškarac i 33-godišnjakinja iz Zuericha, poginuli su u utorak dok su se pokušavali popeti na Lagginhorn, ponad skijališta Saas-Fee, u kantonu Valais, navodi tamošnja policija.

"Kada su bili na visini oko 3.960 m dvoje penjača je iz još nepoznatog razloga palo u ponor dubok dvjestotinjak metara. Umrli su na mjestu nesreće", piše u priopćenju.

Policija kantona Valaisa priopćila je i da je 19-godišnji stanovnik Berna pao i poginuo u ponedjeljak dok je silazio s planine Stockhorna, koja je dio skijališta Zermatta.

Ranije je policija Valaisa izvijestila da su druga dvojica alpinista, 26-godišnji Francuz i 36-godišnji Nizozemac, poginuli u ponedjeljak u odronu kamenja tijekom uspona na švicarskom dijelu Mont Blanca.

Dvadesetdvogodišnji nizozemski alpinist koji je pritom ozlijeđen, još je kritično, rekla je policija za novinsku agenciju ATS-Keystone u srijedu.

U nedjelju je 47-godišnji njemačko-ukrajinski državljanin smrtno stradao dok se pokušavao uspeti na Weisshorn, drugi najviši vrh u Švicarskoj.

Pao je s visine od 600 metara, rekla je policija koja vodi istragu o svim tragičnim slučajevima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2023 02:04