'SVAŠTA SE DOGAĐALO'

SESTRA JEDNOG ČLANA POSADE OTKRILA DETALJE KOJI BACAJU NOVO SVJETLO NA NESTANAK PODMORNICE Brat joj je slao poruke prije nego su potonuli...

 
 Profimedia / YouTube

Argentinsku podmornicu koja je nestala zajedno s 44 člana posade "progonio je britanski helikopter", tvrdidanas Jesica Medina, sestra jednog od nestalih mornara.

Naime, ona je primila "čudnu" poruku putem mobilne aplikacije Whatsapp od svog brata Roberta Daniela Medine u danima uoči prekida svake komunikacije s podmornicom. Roberto je poručio sestri da podmornica ARA San Juan plovi blizu Falklandskog otočja (oko kojeg su Velika Britanija i Argentina ratovali 1982.), te je napisao da ih britanski vojni helikopter pokušava pronaći.

Podmornica je bila na putu kući dok je Roberto sestri slao poruku, u kojoj je spomenuo da je "u ponedjeljak engleski helikopter tragao za nama, a jučer Čileanci, svašta se događalo."

Jesica Medina kazala je za argentinske novine La Gaceta kako misli da je mnogo obitelji drugih nestalih članova posade također dobijalo poruke u kojima se spominje bijeg od britanskog helikoptera.

"Ne znam koliko su blizu došli do Malvina (argentinski naziv za Falklandsko otočje) i ne znam kakva je politička situacija. To je sve što nam je kazao i to je što nam je ostalo", izjavila je.

Jesica Medina kazala je da poruku nestalog brata nije pokazala argentinskim vlastima nakon što je podmornica nestala 15. studenog jer "nije bila u stanju", sada je s njom izašla u javnost da se može koristiti u istrazi nestanka, koju vodi aregentinska savezna sutkinja Marta Yanez.

U svojoj zadnjoj komunikaciji s zapovjedništvom posada je javila da u podmornicu ulazi voda i da se zbog toga pokvario akumulator. Kasnije je detektirana eksplozija koja se dogodila na lokaciji podmornice u vrijeme kada je ostvaren posljednji kontakt s posadom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:19