MISTERIOZAN NESTANAK

Šetala je psa u parku, a nakon toga gubi joj se svaki trag: ‘Kao da tražimo nevidljivu osobu i nemamo pojma gdje je‘

Nicolin partner rekao je istražiteljima da ona nije imala neprijatelja niti ju je itko uhodio

Nicola ‘Nikki‘ Bulley

 Afp/Afp/Profimedia/Afp/afp/profimedia

Britanka Nicola Bulley (45) nestala je prošlog petka dok je šetala psa u parku u Wyreu, u Lancashireu, a slučaj je sve misteriozniji jer do danas nije nađen ni jedan trag,doslovno kao da je isparila. Prva sumnja policije bila je da je slučajno upala u obližnju rijeku i utopila se, ali ni nakon jučerašnjeg pretraživanja korita rijeka s najmodernijim sonarnim uređajem žena nije nađena. Najčudnije je što je njen mobitel nađen na klupi i još je bio uključen videosastanak, piše Daily Mail.

Stručnjak za ronjenje koji je angažiran u potrazi rekao je u utorak ujutro da ako ju danas ne pronađu u rijeci, ona nije tamo i ‘vjerojatno je umiješana treća strana‘.

Frenzički stručnjak Peter Faulding, čiji se tim jučer pridružio potrazi, rekao je da nikada nije vidio tako neobičan slučaj u svojih 20 godina rada na terenu. "Jednostavno ne znamo, trenutačno tražimo nevidljivu osobu i nemamo pojma gdje je."

Dodao je da mu ‘instinkt‘ govori da gospođa Bulley nije u vodi te da strahuje da je mobitel ostavljen kao ‘mamac‘ kako bi policiju usmjerio u krivom smjeru potrage. Jedan od razloga zašto se sumnja u njezin pad u vodu je taj što je pas čekao kraj klupe i bio je potpuno suh, što je neuobičajeno ako je netom prije svjedočio utapanju svoje vlasnice.

Nicola je u posljednju šetnju krenula šumskom stazom do rijeke Wyre u 8.43 ujutro nakon što je ostavila svoje dvoje djece u školi. Sedam minuta kasnije susrela ju je poznanica sa psom koja je kasnije ispričala kako je Nicola hodala po donjoj livadi sa svojim psom pasmine springer spaniel (po imenu Willow).

image

Žena sjedi na klupi na kojoj su pronađene stvari Nicole Bulley

Peter Byrne/Pa Images/Profimedia/Peter Byrne/pa Images/profimedia

Svjedokinja je rekla da su se njihova dva psa nakratko ‘pozdravila‘ prije nego što su se razišle na putu uz rijeku. U 8:53 Nicola je poslala e-mail svom šefu u tvrtki Exclusively Mortgages. Zatim je sudjelovala na radnom videosastanku u 9.01 ujutro i viđena je devet minuta kasnije na gornjoj livadi kako šeće. Policija je priopćila kako je u 9:30 završio radni videosastanak, ali Nicola se nije isključila već je ostala prijavljena. Oko 9.35 sati njen mobitel i Willow pronađeni su na klupi uz rijeku, ali njoj više nije bilo traga.

Nicolin partner Paul Ansell rekao je istražiteljima da ona nije imala neprijatelja niti ju je itko uhodio. Prema njegovim riječima, sve je bilo potpuno normalno toga dana kad je otišla.

image

Nicola ‘Nikki‘ Bulley

Afp/Afp/Profimedia/Afp/afp/profimedia

Paul je slomljen, a u izjavi koju je objavila policija Lancashirea rekao je: ‘Imamo dvije djevojčice kojima očajnički nedostaje mama i trebaju je nazad. Ako netko ima bilo kakvu informaciju koja bi mogla pomoći u pronalaženju Nicole, pozivam ih da stupe u kontakt s policijom i pomognu nam dati odgovore koji su nam svima tako potrebni."

Nicolin otac Ernest rekao je britanskim medijima da je njegova kći bila pozitivna osoba, bez ikakvih mentalnih problema te da strahuje da ju je netko oteo.

"Bojimo se pomisliti da je više nikada nećemo vidjeti. Ako je došlo do najgoreg i nikad ju ne nađemo, kako ćemo se nositi s tim do kraja života?", iskren je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2023 10:28