‘BIO JE NAJBOLJI‘

Shrvani roditelji ubijenog reprezentativca Srbije: ‘Spasio ih je, a oni su ga iz zahvalnosti nasmrt izboli!‘

Za dvojicom osumnjičenih raspisane su tjeralice, a policija poziva građane da se jave ako imaju saznanja o tome gdje se nalaze

Stefan Savić

 /Instagram (mma Savez Srbije)

Roditelji ubijenog MMA borca, reprezentativca Srbije, Stefana Savića, progovorili su o tragediji kroz koju prolaze.

Za Nova.rs je njegova majka Jasmina ispričala da ju je u nedjelju probudila policija, nakon što je u noći sa subote na nedjelju njezin sin ubijen.

- On je otišao u grad, a suprug i ja smo bili kod kuće. U jednom trenutku u noći mi je baš bilo loše i u trenutku dok su mi ubadali dijete, ja sam mu poslala poruku: „Sine, jesi li ponio ključ?“. Nikada mi nije odgovorio. Uvijek sam i njega i kćer čekala da se vrate iz grada, ali tu noć nisam. Ujutro u 8.15 me je probudila policija. Tada su mi priopćili da su mi ubili dijete, ispričala je majka.

Stefanov otac Nenad kaže da cijeli sukob datira još iz 2021. godine. Tada su petorica mladića, od kojih su dvojica sada ubili Stefana, pretukli njegovog školskog kolegu i bacili ga u Savu.

- Stefan ga je izvadio iz Save i njima rekao: „Dobro mangupi, vas petorica ste nasrnuli njega jednoga“. Njih petorica su onda nasrnuli i na Stefana, jedan ga je udario i pobjegao, a ova četvorica su krenuli dalje, ne znajući da je Stefan u punoj snazi jer je sportaš, pojašnjava Nenad.

- Oni su tada trebali zahvaliti Stefanu što ih je spasio od robije, ali oni su ga u znak zahvalnosti ubili. To je veliki propust roditelja te djece. Moj sin se nije družio s njima, on je samo pomogao prijatelju. Čitav život je samo to i radio, brinuo o drugima. Ovo što su učinili mom sinu, to ne rade normalna djeca, to mogu samo bolesnici. Oni nisu ubili jednog čovjeka kada su nam oduzeli Stefana, ubili su puno ljudi, nastavlja majka Jasmina.

Stefanov otac Nenad o sinu priča kao o osobi koja je uvijek pomagala drugima, te navodi primjer kada je pokrenuo akciju skupljanja pomoći za obitelj kojoj je to bilo potrebno.

- Bio je bolji od svih, bio je najbolji. Bio je pozitivan, vedar, s najljepšim osmjehom i očima. On je plijenio gdje god da se pojavi. Bio je divan. Njegovi prijatelji su još dok je bio živ dolazili i pričali nam da je najbolji, a sada samo govore koliko je zaista bio jedinstven. On nije dijelio ljude po nacionalnosti, po vjeri, on ih je dijelio samo na čovjek i nečovjek, dodaje majka Jasmina.

U sport je Stefan ušao nakon što ga je u školi jedan stariji dječak maltretirao. Otac ga je potaknuo na treniranje kako bi se naučio obraniti.

- Njegova djevojka nam je pričala, vidio je dvojicu muškaraca kako se tuku, on je stao između njih i smirivao ih. Takav je bio. Siguran sam da Stefan nije bježao te noći, siguran sam i da nije bježao od noža, priča otac za Nova.rs i dodaje da ne vidi razlog zbog kojeg se ovo dogodilo.

- Nema duga, nema problema. Nema motiva, ovo je samo obijest mladića koji su se i ranije iživljavali. Ovih dana se pitam koga Bog uzima i zašto, zašto baš njega. Pitao sam „zašto Bože mog sina“. Na groblju malo dobijem spokoj, malo me popusti bol, ali mi više nismo isti ljudi. Sada smo kao zombiji, nekada smo se smijali, šalili, a sada samo preživljavamo. Imam 50 godina, i proletjelo mi je vrijeme, sada, poslije svega samo se nadam da će i ovaj ostatak proletjeti, kaže otac Nenad i dodaje da niti jedna kazna za počinitelje neće vratiti njegovog sina.

Podsjetimo, srpski reprezentativac i MMA borac Stefan Savić brutalno je ubijen prošlog vikenda, a pripadnici srbijanskog Ministarstva unutarnjih poslova uspješno su identificirali počinitelje ovog stravičnog zločina koji je potresao Srbiju. Kako doznaje Blic, osumnjičeni 23-godišnji Marko Daničić i 23-godišnji Vasilije Gačević su nogometaši.

Za dvojicom osumnjičenih raspisane su tjeralice, a policija poziva građane da se, ako imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, pozivom na 192 ili najbližoj policijskoj postaji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 15:15