DRAMA

Sicilija proglasila šestomjesečno izvanredno stanje zbog požara koji haraju otokom

Regionalni predsjednik objavio je da će neuobičajeno visoke temperature i abnormalni vremenski uvjeti predstavljati rizik idućih tjedana
Ilustracija
 Mauro Piccardi/Alamy/Alamy/Profimedia

Regionalna vlada Sicilije proglasila je izvanredno stanje na šest mjeseci zbog požara koji haraju otokom od kraja srpnja, prenosi u nedjelju agencija dpa.

Regionalni predsjednik Nello Musumeci objavio je na Facebooku da će neuobičajeno visoke temperature i abnormalni vremenski uvjeti predstavljati rizik idućih tjedana.

U međuvremenu, na Sardiniji, vatrogasno društvo u pokrajini Oristano objavilo je da je u subotu ujutro izbio požar u turističkom objektu.

Vatrogasci su spriječili širenje požara na obližnje raslinje, dodali su. Nema izvještaja o žrtvama.

Oristano, smješten na zapadnoj obali mediteranskog otoka, nedavno se borio s velikim šumskim požarima koji su nanijeli veću štetu.

Neuobičajeno visoke temperature koje se penju iznad 40 Celzijevih stupnjeva uzrokuju sušu u južnoj Italiji, potpirujući požare.

Vjeruje se da mnogi požari namjerno izazvani.

Talijanski vatrogasci objavili su da su u subotu bili na 800 intervencija, uključujući 106 u jugoistočnoj regiji Apuliji, 120 u jugozapadnoj Kalabriji i 188 na Siciliji.

Poljoprivredna udruga Coldiretti opisala je ovo ljeto kao najtoplije u desetljeću.

Sicilija, Kalabrija i Apulija najteže su pogođene u nedavnim požarima.

Dvije osobe u pokrajini Reggio Calabria poginule su požarima, objavila je vatrogasna postrojba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:31