ANA BRNABIĆ

‘Sigurnosne službe spriječile su atentat na Vučića kad je objavio rat mafiji. Hoćemo li sada čuti jedno ‘oprosti‘?‘

Nalogodavci i glavni organizatori još su na slobodi i van dohvata naših službi, kaže premijerka Srbije

Ana Brnabić

 Milos Miskov/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Premijerka Srbije Ana Brnabić osvrnula se na izjave sa suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, osumnjičenog za više ubojstava. Brnabić kaže da je nakon izjava na Specijalnom sudu u Beogradu jasno da je Belivukov klan bio spreman mijenjati demokratski izabranu vlast u Srbiji. Navela je da je najveći protivnik Belivukova klana srpski predsjednik Aleksandar Vučić na kojega je, kaže, bio planiran atentat.

- Hvala našim sigurnosnim službama koje su spriječile atentat na predsjednika Srbije kad je objavio rat protiv organiziranog kriminala i mafije. Ali borba nije gotova, nalogodavci i glavni organizatori još su na slobodi i van dohvata naših službi - napisala je Brnabić na Twitteru.

Premijerka Srbije dodala je da se konačno čulo priznanje "onih koji su planirali napad na srce države" te da je pitanje hoće li se čuti "makar jedno oprosti svih koji su ismijavali saznanja sigurnosnih službi". U utorak je na Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam teških ubojstava i niz kaznenih djela, prenosi N1.

Na sudu je govorio Srđan Lalić, jedan od okrivljenih Belivukovih suradnika, koji je prije tri mjeseca sklopio sporazum o suradnji s tužiteljstvom. Prema Lalićevim tvrdnjama, Belivukova grupa planirala je atentat na Vučića, osobito poslije "Vučićeve objave rata mafiji". Nakon njegove izjave, optuženi Belivuk i njegov suradnik Marko Miljković glasno su se smijali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 18:26