PODGORICA

SILAZI LI MILO ĐUKANOVIĆ S VLASTI? Oštra rasprava o povjerenju vladi Crne Gore, koalicijski partneri međusobno se optuživali zbog korupcije

 Goran Mehkek / CROPIX

PODGORICA – Međusobne optužbe čelnika Demokratske partije socijalista (DPS) premijera Mila Đukanovića i Socijaldemokratske partije (SDP) predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića obilježile su i drugi dan skupštinske rasprave o povjerenju vladi Crne Gore.

Govoreći o političkoj korupciji, Krivokapić je naveo primjere dužnosnika koji su i dalje ministri u vladi, unatoč inzistiranju SDP-a da oni budu smijenjeni.

Đukanović je rekao kako ne osjeća ni moralnu ni političku odgovornost zbog toga što nije prihvatio zahtjev SDP-a za smjenu dvaju ministara, ustvrdivši da tu nije riječ o političkoj korupciji.

Zastupnici su se bavili mogućim ishodom glasovanja o povjerenju vladi. Jedni smatraju da ako vlada i ne dobije povjerenje treba nastaviti obavljati svoj posao do izbora, koji bi se trebali održati ove godine. Oporba, koja je bila gotovo nijemi promatrač prepucavanja DPS-a i SDP-a, ustraje na zahtjevu da vlada mora pasti i da se poslije utvrdi model njenog daljnjeg funkcioniranja.

Rasprava se nastavlja u srijedu, kad se očekuje i glasovanje o povjerenju vladi premijera Đukanovića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:25