GNJUSAN ZLOČIN

Silovatelj djeteta primio 146 udaraca bičem! Grčio se, molio da prestanu, ali nije bilo milosti

Javno bičevanje u Indoneziji je uobičajena kazna za kršenje šerijatskog zakona. Nije napravljena iznimka niti za posebno gnjusan zločin
Bičevanje u Acehu
 Cekmad

Javno bičevanje u Indoneziji je uobičajena kazna za kršenje šerijatskog zakona. Nije napravljena iznimka niti za posebno gnjusan zločin što ga je počinio 19-godišnji mladić koji je silovao dijete.

Gotovo 150 puta ga je šerijatski policajac udario u leđa palicom od ratana. Njegovo lice grčilo se od boli, ali maskirani policajac nije imao milosti.

Mladić se u jednom trenutku srušio i molio ih da prestanu, ali dopustili su tek liječnicima da ga pregledaju i saniraju ozljede, prije nego što je bičevanje nastavljeno.

Mladić je uhićen prije nekoliko mjeseci zbog optužbi da je zlostavljao i silovao žrtvu, čija dob nije otkrivena.

image
Bičevanje u Acehu
Cekmad
image
Bičevanje u Acehu
Cekmad

Izrečena mu je kazna od 146 udaraca bičem, što je posebno velik broj rezerviran za najteža kaznena djela.

Pokrajina Aceh jedina je regija u većinski muslimanskoj Indoneziji u kojoj je na snazi islamski zakon. U četvrtak su također 40-godišnjak i 21-godišnjak bičevani 100 puta zbog spolnog odnosa s maloljetnim partnerima.

Bičevanja u Acehu mogu privući stotine gledatelja, no gužve su se prorijedilie uslijed panemije koronavirusa. Bičevanje se kao kazna dosuđuje za niz optužbi poput kockanja, preljuba, opijanja, predbračnog ili homoseksualnog seksa.

Ima široku potporu među muslimanskim stanovništvom, ali je na meti kritika organizacija za ljudska prava.

image
Bičevanje u Acehu
Cekmad
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:53