‘BIO MI JE POZNAT‘

Silovatelj u pauzi za ručak pobjegao sa suda, skrivao se 8 godina, a onda ga pronašli na najbizarniji mogući način...

Silovatelj nije dočekao presudu jer je pobjegao pa ga je porota osudila u odsutnosti
 Profimedia/Sussex Police

Silovatelj, koji je pobjegao sa suda tijekom pauze za ručak na suđenju, uhvaćen je nakon osam godina bijega kada ga je njemačka policija prepoznala u Crimewatchu, britanskoj seriji koja rekonstruira velike neriješene zločine.

Nakon što su prepoznali Sarbaza Najmadeena Alija (36), silovatelj je izručen Francuskoj kako bi se suočio s pravdom zbog počinjenih seksualnih napada koje je ondje počinio, prenosi Daily Mail.

image

Sarbaz Najmadeen Ali

Sussex Police

U Francuskoj je osuđen na godinu dana, a čim je izašao na slobodu vraćen je u Britaniju gdje je zatvoren na sedam godina zbog silovanja i seksualnog napada počinjenog 2013. godine. U 2014. je u odsutnosti osuđen za silovanje, pokušaj silovanja i druge tri točke optužnice za seksualni napad na 33-godišnjeg poznanika.

Tijekom suđenja, Aliju je odobrena jamčevina zbog koje je mogao kratko napustiti optuženičku klupu tijekom pauze za ručak. Silovatelj nije dočekao presudu jer je pobjegao pa ga je porota osudila u odsutnosti. Izdan je nalog za Alijevo uhićenje, no nije pronađen.

Ali, koji je živio u istočnom Sussexu, uhićen je u njemačkom Regensburgu tako što ga je policijski službenik prepoznao na fotografijama Crimewatcha. - Bio mi je poznat, rekao je. Nakon odrađene kazne u Francuskoj i povratka u Ujedinjeno Kraljevstvo, osuđen je na sedam godina zatvora.

Zbog presude u Francuskoj zabranjen mu je pristup djeci mlađoj od 16 godina. - Ovo pokazuje da će policija Sussexa dati sve od sebe kako opasne prijestupnike, poput Alija, dovela natrag u Ujedinjeno Kraljevstvo da se suoče s pravdom, rekao je policijski istražitelj Julian Stokes.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:18