UGROŽENO ZDRAVLJE

Silvio Berlusconi završio na intenzivnoj

Talijanski mediji su izvijestili da je Berlusconi odvezen u bolnicu nakon što se požalio na poteškoće s disanjem

Silvio Berlusconi

 Livio Anticoli/agf/Sipa Press/Profimedia/Livio Anticoli/agf/sipa Press/profimedia

Četverostruki talijanski premijer Silvio Berlusconi (86) u srijedu je završio na intenzivnom liječenju na kardiološkom odjelu bolnice San Raffaele u Milanu nakon što je osjetio poteškoće s disanjem.

Medijski tajkun i milijarder, koji se obogatio na komercijalnoj televiziji, proteklih je godina lošeg zdravlja, a prošli tjedan se bio vratio iz bolnice. Izvor u bolnici San Raffaele potvrdio je da se Berlusconi liječi na jedinici intenzivne njege na kardiološkom odjelu te da će prenoćiti u bolnici.

Talijanski mediji su izvijestili da je Berlusconi odvezen u bolnicu nakon što se požalio na poteškoće s disanjem.

Berlusconijeva stranka Forza Italia dio je desničarske koalicije premijerke Georgije Meloni, iako sam Berlusconi nema ulogu u vladi.

Meloni je na društvenim mrežama poslala poruku ohrabrenja.

"Iskrene i srdačne želje za brz oporavak Silviju Berlusconiju", napisala je, dodavši "Forza Silvio".

Berlusconi je izgradio najveću talijansku mrežu komercijalnih televizija i zadobio međunarodni profil kao vlasnik europskog nogometnog prvaka AC Milana prije nego što je 1994. godine ušao u politiku, nakon što je prethodnu političku klasu srušio korupcijski skandal.

Proteklih godina pati od lošeg zdravlja. 2016. godine imao je operaciju srca, rak prostate te je opetovano priman u bolnicu nakon što se 2020. godine zarazio covidom.

Berlusconi je dao ostavku na mjesto premijera 2011. godine kad se Italija približila dužničkoj krizi grčkog stila, oslabljen vlastitim skandalima, uključujući i zloglasne "bunga bunga" zabave. Bio je optužen za podmićivanje 24 osobe, uglavnom mlade ženske gošće svojih "bunga bunga" zabava, u suđenju u kojem je optužen da je platio za seksualni odnos sa 17-godišnjom marokanskom plesačicom u noćnom klubu.

Vratio se u Senat talijanskog parlamenta nakon općih izbora prošlog rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:56