CRTANA SOLIDARNOST

Simpsoni stali na stranu South Parka

 The Simpsons

Nakon što je u posljednja dva tjedna podignuta velika medijska prašina oko satiričnog crtića South Park čiji su autori dobili prijetnju smrću od strane američke islamske skupine nakon navodnog izrugivanja proroka Muhameda, i drugi komičari odlučili su pružiti podršku Mattu Stone i Treyu Parkeru.

Prošlog je tjedna na stranu South Parkovaca prvi istupio Jon Stewart koji je 'Muslimanskoj revoluciji', skupini koja je Stoneu i Parkeru poslala prijetnju, na vrlo lijep način kroz pjesmu poručio 'Go F*** Yourselves' (Je**** se!).

- Prijetnja Mattu i Treyu došla je od islamske udruge u New Yorku. Od istih ljudi koji žive u Americi, koriste naše blagodati jer mi u našoj zemlji poštujemo i štitimo njihova prava i slobode - ljutito je rekao Stewart.

Sada je sličnu stvar napravila i najpopularnija crtana obitelj, The Simpsons, koja je također 'braći po smijehu' pružila podršku. U uvodu posljednje epizode u sceni u kojoj Bart za kaznu piše po ploči, sin Homera i Marge, ispisuje: South Park - We'd Stand Beside You If We Weren't So Scared (South Park - Stali bi iz vas da se toliko ne bojimo).

Iako se podrška vidi tek na par trenutaka to je vrlo jasan znak međusobne solidarnosti između dvije velike crtane institucije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 00:27