'NE ŽELITE DOBITI VIRUS'

SIMPTOME JE IMALA GOTOVO DVA TJEDNA Liderica irskog Sinn Feina pozitivna na koronavirus u trenutku kada je broj zaraženih u zemlji prešao 10.000

 
Mary Lou Mcdonald, liderica Sinn Feina
 Barry CRONIN / AFP

Mary Lou McDonald, liderica irske ljevičarske stranke Sinn Féin testirana je pozitivno na koronavirus nakon što je gotovo dva tjedna imala simptome.

U svojoj izjavi u utorak ova 50.godišnja liderica je izjavila da više nije zarazna i da se nada da će se sljedećeg tjedna vratiti na posao.

- Liječnik za javno zdravstveno obavijestio me da više nisam zaražena ili zarazna, a ovo je veliko olakšanje nakon što sam se loše osjećala tjednima - izjavila je McDonald.

McDonald je testirana 28.ožujka, a rezultat je dobila tek u ponedjeljak nakon dvotjednog kašnjenja i propusta u testiranju u Irskoj.

Pojasnila je da je tijekom vikenda imala zastoj u oporavku i razvila je upalu pluća u desnom plućnom krilu. Ali trenutno uzima lijekove i dobro reagira na oporavak pa i sama očekuje da će se vratiti na posao već sljedeći ponedjeljak.

Stranka Sinn Fein je na općim izborima u veljači osvojila rekordno više glasova od bilo koje druge stranke, ali nije uspjela formirati koalicijsku vladu. Vladajuća stranka Fine Gael, premijera Lea Varadkara, i njegova povijesna suparnica Fianna Fáil pregovaraju o formiranju vlade.

McDonald je u svojem obraćanju izrazila solidarnost sa svim oboljelima i medicinskom osoblju.

- Moj poziv svima je da budu sigurni, ostanu kod kuće i ostanu odvojeni. Vjerujte mi da ne želite dobiti virus - poručila je.

Broj zaraženih u Irskoj od Covida-10 je s 992 nova slučajeva od jučer prešao 10,000. Broj smrtnih slučajeva iznosi 365.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:26