OPTUŽBE ZA ZLOČIN

Sin Hitlerova pomoćnika i svećenik silovao dječake?

BEČ - Najstariji sin Hitlerova tajnika Martina Bormanna optužen je da je prije 50 godina seksualno napastovao učenika u katoličkom internatu u Austriji u kojem je bio svećenik i ravnatelj. Martin Bormann mlađi, koji danas ima 80 godina, poznat je u Njemačkoj i Austriji po pokušajima da se iskupi za grijehe svog oca, bliskog suradnika vođe Trećeg Reicha Adolfa Hitlera.

Osuđivao holokaust

Bio je katolički misionar, svećenik i mnogo je puta javno istupao u školama osuđujući holokaust. No sada je, objavili su mediji, suočen s teškim optužbama za napade na učenike seksualne i naprosto nasilničke prirode. Navodni su se zločini dogodili u 60-ima u elitnom katoličkom internatu u samostanu Srca Isusova u Salzburgu.

Tužitelj u slučaju protiv njega imenovan je samo kao Viktor M., 63-godišnji bivši polaznik internata.

On je za austrijski časopis Profil izjavio da ga je tada 30-godišnji svećenik Bormann nekoliko puta silovao kad je imao 12 godina i upozorio ga da mu, ako ikome oda što se zbiva, nitko neće vjerovati.

Brutalno ih istukao

Još tri bivša učenika u istom su magazinu ustvrdila da ih je Bormann toliko tukao da su nekad bili krvavi. U jednom je slučaju, tvrde, izudarao jednog od dječaka tako da se onesvijestio. Bormann je navodno odbacio sve optužbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:43