VRTOGLAVI IZNOS

'Sin nam se rodio u New Yorku, 11 tjedana prije termina. Sada moramo platiti bolničke troškove od čak 160.000 eura!'

 Facebook

Mladi britanski par suočen je s vrtoglavim iznosom bolničkih troškova jer se njihov sinčić rodio 11 tjedana prerano tijekom njihova petodnevnog odmora u New Yorku, pišu britanski mediji.

Dax, sinčić Katie Amos (30) i Leeja Johnstona (29), pri rođenju težio je samo 1360 grama, a liječnici su im rekli da će kao nedonošče morati ostati u bolnici do 10. ožujka, što je mladi par ostavio u velikim problema oko plaćanja vrtoglavih 166.000 eura troškova.

Par je prije puta uplatio osiguranje, ali nisu sigurni hoće li neočekivani troškovi biti pokriveni.

Amos i Johnston iz Lincolnshire pokrenuli su akciju "Daxova priča iz New Yorka" kako bi pokušali skupiti novce za bolnicu.

- Trebamo vašu pomoć jer mama i tata nemaju novca, odjeće, prijatelje ili obitelj, pa čak ni poznato lice da nam poželi dobar dan! Znam da su uplašeni, ali imaju u domovini jako dobre prijatelje koji vrijedno rade na tome da nam pomognu, napisali su u poruci.

Dosad su prikupili 8000 eura, a donaciju taže i preko Facebooka i Twittera.

- Dobra je vijest da se Dax osjeća zaista dobro. Želimo kući što prije, ali sada nam je najvažnije zdravlje naše bebe, rekao je.

Dax je smješten u bolnici Lenox Hill na Manhattanu, a roditelji su zbrinuti preko humanitarne udruge koja pruža utočište obiteljima čija su djeca hospitalizirana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 00:36