TRAGIČAN KRAJ

Sin pjevačice koja se namjerno zarazila koronom pa umrla: ‘Ta smeća su kriva, ugušila se u 10 minuta‘

Horka je navodno vjerovala da će joj zaraza virusom pomoći da izbjegne cijepljenje, ali i da počne ‘živjeti slobodno‘

Hana Horka

 Screenshot/youtube

Sin necijepljene češke folk pjevačice koja je prošlog vikenda preminula nakon što se namjerno zarazila koronavirusom kako bi ponovno započela "slobodan" život, obrušio se na antivaksere jer su "punili majčinu glavu netočnim informacijama".

Jan Rek, sin folk pjevačice Hane Horke, otkrio je posljednje tragične trenutke svoje majke prije njezine smrti u nedjelju, prenosi Daily Mail. To jutro kada je umrla, 57-godišnja Hana je bila dovoljno dobro da se obuče za šetnju, no ubrzo se požalila da je bole leđa i otišla leći u svoju spavaću sobu.

- Unutar nekih 10 minuta, sve je bilo gotovo - rekao je Rek u intervjuu za BBC ove srijede.

- Ugušila se - objasnio je ukratko.

Horka je navodno vjerovala da će joj zaraza virusom pomoći da izbjegne cijepljenje. Naime, slavila je kada je otkrila da je zaražena. Rek je za njezinu smrt okrivio češke antivaksere.

- Moja majka je umrla zbog argumenata temeljenih na vašim riječima. Prezirem vas, vi ste smeće - napisao je Rek na Facebooku nakon majčine smrti.

image

Jan Rek

LinkedIn

Horka, koja je bila pjevačica češke folk grupe Asonance, ranije je s radošću na društvenim mrežama objavila da se zarazila koronom. Rekla je da je "sretna" što će se zaraziti koronavirusom jer će moći dobiti zdravstvenu propusnicu koja bi joj omogućila da posjećuje mjesta koja su blokirana onima bez dokaza o cijepljenju ili nedavnom oporavku od infekcije.

- Jako sam sretna zbog toga što sam zaražena, jer ću na taj način početi živjeti "slobodan" život kao i svi drugi te se vratiti u kino, na odmor, u saunu, u kazalište - napisala je .

- Preživjela sam... Bilo je intenzivno. Dakle, od sad se vraćam u kazalište, u saunu, na koncerte...Hitno moram otići na more - napisala je u petak, samo dva dana prije smrti.

Iako njegova majka nije bila cijepljena, njen sin kaže kako se nije slagala ni s jednom od mnogih teorija zavjere o cjepivima protiv covida 19.

- Njezina filozofija više je odgovarala ideji da se bolje zaraziti covidom, nego se cijepiti. Nije mislila da ćemo cjepivom dobiti mikročip ili nešto slično - rekao je. Rek je objasnio da je njegova majka ostala u bliskom kontaktu s njim i njegovim ocem nakon što su se njih dvojica, koji su cijepljeni, zarazili covidom-19 tijekom božićnih praznika, što je vrlo vjerojatno razlog zašto se zarazila i Hana Horka.

Broj slučajeva koronavirusa u Češkoj je u srijedu dosegnuo novi dnevni rekord s 28.469 prijavljenih slučajeva u populaciji od 10,7 milijuna ljudi. Od početka pandemije, u zemlji je umrlo gotovo 37 tisuća osoba. Prema posljednjim podacima, 63 posto stanovništva u Češkoj je potpuno cijepljeno, što je ispod prosjeka EU. Oko 31 posto stanovništva primilo je booster dozu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:34