SVE JE SNIMLJENO

Sin Ramzana Kadirova (15) iživljavao se nad mladim Ukrajincem, čak su i Rusi šokirani, ali tata je ponosan

‘Bez pretjerivanja, ponosan sam na Adamov postupak‘, napisao je Ramzan Kadirov na društvenim mrežama

Adam Kadirov

 Profimedia/

Sin čečenskog ratnog zapovjednika Ramzana Kadirova brutalno je prebio Ukrajinca koji je bio pritvoren pod sumnjom da je spalio Kuran.

Adam Kadirov (15) snimljen je kako prebija Nikitu Žuravela (19), porijeklom Ukrajinca, koji je držan u pritvorskoj ćeliji zbog navodnog spaljivanja primjerka islamske svete knjige.

Dok se o premlaćivanju u ruskim medijima otvoreno govori već mjesec dana, snimku napada u ponedjeljak je podijelio čečenski ratni vođa, koji je pohvalio svog sina tinejdžera.

- Još uvijek postoje rasprave na internetu o činjenici da je moj sin Adam Kadirov pretukao spaljivača Svetog Kur‘ana Nikitu Žuravela, suučesnika ukrajinskih sigurnosnih službi.

- Je li se dogodilo ili nije? Prebio ga je i učinio pravu stvar. Štoviše, smatram da treba strogo kazniti svakoga tko se ogriješi o bilo koje Sveto pismo, pa tako i one koji ga demonstrativno spaljuju i vrijeđaju desetke milijuna građana naše velike zemlje. Naša zemlja ima jedinstveni zakon koji štiti Sveto pismo, a potpisao ga je predsjednik Rusije Vladimir Putin. Vjerske vrijednosti građana zemlje štiti država na najvišoj razini, a to provokatori ne mogu oduzeti - napisao je Kadirov na društvenim mrežama pa nastavio: ‘Bez pretjerivanja, ponosan sam na Adamov postupak. Oduvijek ga je odlikovala želja da odrasta ne među svojim vršnjacima, nego među starijima, razvijajući tako odrasle ideale časti, dostojanstva i obrane svoje vjere. Poštujem njegov izbor‘, napisao je Kadirov, inače otac 14 djece.

O 19-godišnjaku koji je navodno spalio Kuran Kadirov je kratko dodao: ‘Takvi provokatori i izdajice su bolesni tumor na tijelu koji treba uništiti.‘

image

Adam Kadirov

/Screenshot/twitter

Premlaćivanje je trenutno pod istragom ruskog Istražnog odbora.

TV zvijezda Ksenija Sobčak požalila se šefu ruskog istražnog odbora Aleksandru Bastrikinu, bivšem Putinovom kolegi, zbog objave.

- Ovo je pakao. Ovo je šef Republike Čečenije. Ovo je nepoštivanje zakona naše zemlje - rekla je Sobčak.

- Postupci Adama Kadirova moraju se istražiti, mora im se dati pravna ocjena u skladu s Kaznenim zakonom Rusije, a ne zakonima šerijata ili Ramzana Kadirova. Ovaj mladić ne bi se trebao izvući s tim, dokle se više može rugati cijeloj Rusiji i otvoreno pljuvati u lice cijelom sustavu provođenja zakona?‘, upitala se Sobčak.

Cijela ova situacija dolazi u trenutku nakon što Kadirov nije viđen u javnosti nekoliko tjedana, što je potaknulo nagađanja da je ili mrtav ili teško bolestan.

Pričalo se da je Kadirov (46) bio u ‘kritično bolesnom‘ stanju nakon što je navodno žurno prebačen iz Moskve u svoj regionalni glavni grad Grozni, udaljen gotovo 3200 kilometara, kako bi se nosio s teškim problemima s bubrezima.

Ukrajinski obavještajci su tvrdili da imaju informacije da je u ‘ozbiljnom stanju‘.

- Možemo potvrditi da je imao ozbiljan recidiv i da je u kritičnom stanju nekoliko dana - rekao je glasnogovornik GUR-a prošlog tjedna.

Ali Kadirov je objavio video na svom Telegram kanalu koji naizgled potvrđuje da je još uvijek živ.

Čečenski ratni zapovjednik snimio je dva videa na kojima šeta stazom u nepoznatom parku.

Iako se može čuti kako govori u oba videa, nije govorio koherentno.

- Ovako stvari stoje...‘ kaže Kadirov prije nego što zastane i nepovezano promrmlja o kiši i udaljenosti koju mu je preostalo prijeći, prije nego što bizarno završi video rekavši ‘pa bavite se sportom!‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. veljača 2024 08:38