PONOVLJENO SUĐENJE

Sin srpskog moćnika autom ubio djevojku na pješačkom, osuđen na kućni zatvor

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika TV Pinka Željka Mitrovića, dobio je presudu za nesreću iz 2013. kada je stradala 17-godšinjakinja
Srpski poduzetnik Željko Mitrović
 Sinisa Sunara/Cropix

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije 'Pink' Željka Mitrovića, osuđen je u utorak na srpskom Prvom osnovnom sudu na 11 mjeseci kućnog zatvora uz elektronski nadzor, kao i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana, zbog prometne nesreće iz srpnja 2013. kada je na pješačkom prijelazu u Ustaničkoj ulici pregazio 17-godšinju Andreu Bojanić, piše Nova.rs.

Mitrović nije prisustvovao izricanju presude.

Sutkinja je u obrazloženju presude navela razloge zbog kojih je Mitrović proglašen krivim za nesreću u kojoj je stradala Andrea (17).

'Proglašava se krivim što se 18. 7. 2013. godine u 22.45 na kolniku Ustaničke ulice nije pridržavao prometnih propisa i kretao se većom brzinom od dozvoljene koja je bila ograničena na 50 kilometara na sat i tom prilikom počinio teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa', kazala je sutkinja i dodala da je presuda ista kao i prethodna, odnosno da se u ponovljnom postupku nisu promijenile okolnosti. Osim toga, Mitroviću je naloženo da plati sudske troškove.

Aleksandar Mitrović je 18. srpnja 2013. godine, vozeći džip marke BMW, na pješačkom prijelazu udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić.

Tužiteljstvo je u optužnici tvrdilo da je Mitrović u trenutku nesreće vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a od siline udarca, Andrea je odletjela 29 metara.

Mitrović je nakon nesreće pobjegao sa lica mjesta, da bi se naknadno sam prijavio policiji, u pratnji oca Željka.

Otac Andree Bojanić, koji je prisustvovao izricanju presude, nije želio komentirati presudu, kao ni njegovi odvjetnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 10:44