STRAŠNA SMRT

'SINA MI JE RASTRGAO NJEGOV LJUBIMAC FUFI' Čeha koji je svog lava i lavicu selom šetao na uzici poput pasa ubila divlja zvijer

 
 FACEBOOK

Beživotno tijelo Michala Prašeka (34) u mjestu Zděchov na istoku Češke pronašao je njegov otac i odmah pozvao policiju. Nesretni muškarac ležao je mrtav u lavljem kavezu koji je bio zaključan iznutra, prenio je BBC.

Prašeka je unakazio i ubio vlastiti lav Fufi star devet godina, kojega je dotični kupio i držao kao ljubimca na obiteljskom imanju, a osim njega, posjedovao je i lavicu koju je planirao pariti s Fufijem.

Lokalno stanovništvo često se bunilo zbog prisutnosti zvijeri u susjedstvu, a pokojni Michal već je bio i kažnjavan zbog nezakonitog držanja i uzgoja životinja. Kako se nije moglo dokazati da je Prašek zlostavljao lavove, a u Češkoj nije bilo ni alternativnih smještaja za životinje, zvijeri nisu mogle biti prisilno uklonjene s njegova posjeda. Inače, Michal je svima zabranio ulazak na imanje na kojemu je na kraju i skončao.

Lav i lavica živjeli su u odvojenim kavezima, a policija je poslije tragedije ubila obje životinje.

- To je bio jedini mogući način da dođemo do tijela nesretnog muškarca - izjavio je za lokalne medije policijski glasnogovornik.

Prašek je Fufija kupio 2016., a lavicu lani. Tad su o njemu pisali svi češki mediji - naime, ženka, koju je ubijeni vodio u šetnju mjestom na uzici poput psa, sudarila se s biciklistom, što je tamošnja policija okarakterizirala kao - prometnu nesreću.

FACEBOOK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:59