DŽEPNI DUŠOBRIŽNIK

SINNER2SAINT Nova aplikacija za katoličke vjernike vam trenira dušu, obuzdava grešnost, izbjegava napasti, razvija kreposti i vodi vjernike do Raja!

Zahvaljujući ovom mehanizmu, možete izbjeći napasti i grijehe te razvijati kreposti
 EPH

Čudo bi bilo, u ovo doba sveopće prenosivosti, da nije izmišljen i džepni dušobrižnik. Zapravo je čudno što nije izumljen ranije, što nam ne iskače kao pop up (uzevši u obzir sva značenja koja ima "pop"), ali dobro će doći i aplikacija duhovnog vođenja za katolike, nazvana na našem zajedničkom regionalnom jeziku "Sinner2Saint", koja nas pomno odabranim pitanjima za ispitivanje savjesti te prikladnim 21-dnevnim duhovnim vježbama vodi, ako smo katolici, kroz obraćenje, metanoju, iz dana u dan, ako treba i iz sata u sat.

"Sinner2Saint" se reklamira na Internetu kao "prvi aplikacijski profesionalni trener vaše duše" koji "katoličkim grešnicima pomaže izbjeći napasti i grijehe razvijajući svoje kreposti kroz mješavinu molitve, pokore, biblijskog čitanja, klanjanja, citata svetaca i vjerskih pisaca". Aplikacija, precizira, pomaže izbjeći požudu, oholost, itd., te vas vodi sućuti, opraštanju, ljubavi, stegi i milosrđu, dovodeći vas tako bliže spasenju. Sve što trebate učiniti sami: s popisa grijeha odabrati one kojima ste skloni - a dalje će vas aplikacija voditi do pravih molitava, pokora i razmatranja koji će vam pomoći da ih se riješite. Kreposti možete graditi kroz 100 kreposnih izazova, čitajući više od 200 svetačkih citata itd. Aplikacija, naravno, prati kako napredujete na tom putu.

Dakle, na displeju svoga "pametnog telefona" (kako sebe u porukama potpisuje jedna raširena vrsta) možete imati odmah vidljivo ne samo koliko ste kilometara prehodali, kilograma izgubili, krvni pritisak smanjili, nego i koliko ste kreposti stekli. Smartphone postaje nezaobilazan pomagač ozdravljenja za ovozemni i zagrobni život, a optional je čak i telefoniranje ("Sinner2Saint" će vam napomenuti kada se javiti članovima obitelji koje ste zanemarili).

Mana je, naravno, što aplikacija još nije na hrvatskome - ali sigurno će netko biti spretan aplikaciju prevesti ili sličnu izraditi, dodavši ono što manjka u izvorniku, na primjer strasno domoljublje kao tip pripadnosti.

3500 lažnih Papinih blagoslova

Tiskali su savršene apostolske blagoslove na pergamentu, s Papinom slikom i potpisom te krasnopisom upisanim imenom molitelja, koji je prethodno ispunio propisani obrazac i uplatio propisanu svotu - jedino što apostolski elemozinar nikada nije vidio ni obrazac ni novac, jer je to lijepo zadržao prodavač suvenira pored Vatikana, koga je u ponedjeljak Financijska straža zato prijavila kao krivotvoritelja i oduzela mu 3500 blagoslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:19