OPSKRBNE LINIJE

Sirija tvrdi da je Izrael u zračnom napadu oštetio zračnu luku u Alepu: ‘Oborili smo im neke projektile‘

Izrael je intenzivirao napade kako bi spriječio Iran da koristi zračne opskrbne linije za isporuku oružja saveznicima u Siriji i Libanonu

Izraelski borbeni zrakoplovi F-16/Ilustracija

 Jack Guez/AFP

Izraelski zračni napad na sirijsku zračnu luku u Alepu u utorak oštetio je pistu koja se trenutačno ne može koristiti, objavili su sirijski državni mediji, citirajući vojni izvor.

Izrael je ispalio rakete iz Sredozemnog mora u 20,16 po lokalnom vremenu, tvrde sirijski državni mediji.

Sirijska protuzračna obrana presrela je izraelske projektile i oborila nekoliko njih, izvijestila je ranije u utorak sirijska državna novinska agencija SANA.

Drugi je to zabilježeni napad u manje od tjedan dana. Izrael je raketirao zračnu luku 31. kolovoza te je prouzročio materijalnu štetu, prema sirijskim državnim medijima.

Izrael je intenzivirao napade na sirijske zračne luke kako bi spriječio Teheran da sve više koristi zračne opskrbne linije za isporuku oružja saveznicima u Siriji i Libanonu, uključujući Hezbolahu, rekli su Reutersu regionalni diplomatski i obavještajni izvori.

Teheran sve više zračnim putem prenosi vojnu opremu svojim i savezničkim snagama u Siriju, nakon što je otežan prijevoz kopnenim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:32