POBJEDA ZA ASADA

SIRIJSKA VOJSKA ZAUZELA JE ININA POSTROJENJA Džihadisti Islamske države povukli se iz Hayana nakon snažnog napada uz rusku podršku!

 Twitter

Sirijska vojska jutros je zauzela INA-ina plinska postrojenja Hayan, otjeravši od tamo džihadiste Islamske države koji su postrojenje zauzeli i potom zapalili prije nešto manje od mjesec dana, objavio je Al Masadr News.

Vojska je postrojenje zauzela uz podršku ruskih zračnih snaga, a u napadu su sudjelovali i borci paravojne skupine Hezbollah. Napad se dogodio oko tri sata ujutro, a džihadisti su se povukli kad su shvatili da ne mogu odoljeti snagama sirijske vojske.

No, usprkos povlačenju džihadista, sirijska vojska ozbiljno pristupa postrojenju iz straha da u njima ima eksplozivnih naprava. Inače, čim su džihadisti shvatili da se napad sprema ponovno su zapalili postrojenje.

INA-ina djelatnost na polju Hayan trajala je samo 57 dana u 2012. godini, dok je poslovanje u Siriji trajalo od 1998. do početka 2012. i u tom je razdoblju uloženo gotovo 300 milijuna eura. Do sada, pak, Ina otpisala vrijednost svoje imovine u iznosu od 3,4 milijarde kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:02