VRATILA SE KUĆI

ŠIROKI OSMIJEH NA LICU NAJPOZNATIJE ŠVEDSKE TINEJDŽERKE Nakon četiri i pol mjeseca u rodnom gradu: 'Kod kuće'

 
 Twitter

STOCKHOLM - Švedska tinejdžerica i klimatska aktivistica Greta Thunberg vratila se kući u Stockholm, objavila je na Twitteru.

"Kod kuće!", kratko je napisala uz snimku na kojoj se smiješi u društvu dva obiteljska psa na šetnici uz more u švedskoj prijestolnici.

Mlada aktivistica četiri i pol mjeseca bila je izvan Stockholma. U tom je razdoblju 16-godišnjakinja, koja je inspirirala globalne prosvjede protiv klimatskih promjena, govorila na skupovima posvećenim klimi od Švicarske do New Yorka.

Zadnjih je dana sudjelovala na klimatskoj konferenciji UN-a u Madridu i na prosvjedu za klimu u Torinu.

Greta iz ekoloških razloga ne leti, pa je putovala morem i kopnom, uključuju dva transatlantska putovanja.

Iz New Yorka, gdje je govorila na UN-ovom samitu o klimi, Greta je otišla na skup u Montrealu u Kanadi i putovala duž Sjedinjenih Država sve do Los Angelesa.

Njena zadnja velika destinacija Madrid preuzeo je domaćinstvo klimatske konferencije Ujedinjenih naroda od čileanskog Santiaga koji pogađaju socijalni nemiri.

U kolovozu 2018. Thunberg je započela 'školski štrajk' pred štokholmskim parlamentom koji je potaknuo pokret mladih u cijelom svijetu koji su počeli održavati prosvjede za klimu pod nazivom Petkom za budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:07