VAL ZATVARANJA

Sirotim ruskim bogatašicama još uvijek ništa nije jasno: ‘Pa što se to događa?!‘

Najveće svjetske modne kuće zatvorile su svoja vrata u Moskvi zbog ruske invazije na Ukrajinu

Luksuzni brendovi zatvoreni u Rusiji zbog napada na Ukrajinu

 Profimedia

Najveće svjetske modne kuće zatvorile su svoja vrata u Moskvi, ostavljajući ruske bogatašice i bogataši u očaju jer ne mogu više kupovati u svojim omiljenim dizajnerskim trgovinama. Prada, Dior, Louis Vuitton, Gucci i Fendi među onima su koji su očistili svoje police u luksuznim trgovačkim centrima ruske prijestolnice zbog sankcija s kojima se Rusija suočila nakon invazije na Ukrajinu.

image

Luksuzni brendovi zatvoreni u Moskvi

Vladimir Gerdo/Tass/Profimedia
image

Luksuzni brendovi zatvoreni u Moskvi

Vladimir Gerdo/Tass/Profimedia

Tako su na Dan žena bogate kupce danas dočekala zatvorena vrata luksuznih trgovina u blizini moskovskog Crvenog trga.

"Što se dogodilo?", upitala je jedna Ruskinja nezadovoljna lica pred praznom trgovinom, prenosi Daily Mail. Ruski oligarsi naviknuti su 'skočiti' u shopping u Europu ili SAD, radije nego ga obaviti u Moskvi, no i to im je sada onemogućeno zbog uvedenih sankcija.

image

Znak zatvorene trgovine u Rusiji

Evgeny Biyatov

Neka maloprodajna mjesta ostala su otvorena - i prepuna, ali luksuzni brendovi više nisu dostupni. "Vidiš, zakasnili smo. Nemaju moju veličinu. Rekla sam ti, trebali smo doći ranije", rekla je jedna bijesna Ruskinja, koja je zajedno s roditeljima isplanirala kupnju svog rođendanskog poklona u (zatvorenoj) Jimmy Choo trgovini.

image

Luksuzni brendovi zatvoreni u Moskvi

Vladimir Gerdo/Tass/Profimedia

Sankcije Zapada, kao i kolaps rublje ugrozili su potrošačku moć stanovnika Rusije, pa se tako posljednjih dana stvaraju ogromni redovi na bankomatima kako bi građani što prije podigli svoje depozite u američkim dolarima. Mastercard je objavio da obustavlja svoje mrežne usluge u Rusiji, dok je Visa objavila da obustavlja sve operacije u toj zemlji. Rusija je također izbačena iz sustava međubankarskog komuniciranja SWIFT koji omogućuje velike transakcije, što je izazvalo zabrinutost da će se umjesto toga okrenuti CIPS-u, kineskom rivalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:04