BRAK IZ PAKLA

Sjećate li se haljine ‘koja je slomila internet‘? Čovjek koji ju je proslavio sada je suočen s groznim optužbama...

Tu famoznu haljinu nosila je njegova punica na njegovom vjenčanju. Sada su isplivali mučni detalji njegovog braka...

Haljina punice Keira Johnstona

 Twitter/Tumblr

Ime Keir Johnston možda vam ne znači puno, ali sigurno se sjećate ‘haljine koja je slomila internet‘ - odnosno, plavo-crne haljine za koju su neki rekli da je zlatno-bijela.

Ta je haljina pripadala punici Keira Johnstona, a on je opet dospio u medije, no ovaj put zbog optužbe da je pokušao ubiti suprugu, piše Guardian.

Keir Johnston (38) iz Škotske se svojedobno čak pojavio i u showu Ellen DeGeneres nakon što je majka njegove supruge na njihovoj svadbi odjenula haljinu koja je potaknula internetsku raspravu o tome koje je, zapravo, boje - plavo-crna ili zlatno-bijela.

Johnston, koji je u ponedjeljak izveden pred sud u Glasgowu, navodno je zlostavljao svoju ženu više godina, kontrolirao svaki aspekt njezinog života i na kraju je pokušao ubiti.

On poriče sve optužbe.

Johnston je, navodno, između travnja 2019. i ožujka 2022. više puta napao svoju suprugu u njihovoj kući na Unutrašnjim Hebridima u Škotskoj, te je na kraju pokušao zadaviti. U optužnici se navodi guranje supruge uza zid, vikanje i gušenje, te mahanje nožem i prijetnje ubojstvom.

Mediji su izvijestili da je Johnston također navodno pokušao ući u vozilo u kojem je bila njegova supruga i udario ju kroz otvoreni prozor vozila, te je navodno odvukao iz puba nakon što je odbila otići s njim. Osim toga, u optužnici stoji da je izolirao svoju suprugu od njezinih prijatelja i pratio sva njezina kretanja i financije.

Johnstonovo ponašanje navodno je kulminiralo 6. ožujka 2022. kad je oborio svoju suprugu na tlo i sjeo na nju. Navodno je neprestano stavljao ruke oko njezina vrata i stiskao je, ograničavajući joj disanje. Tada joj je, kako se tvrdi, prijetio ubojstvom i zamahnuo nožem prema njoj, ozlijedio je i doveo u životnu opasnost.

Podsjetimo, haljina Johnstonove punice dobila je nadimak ‘haljina koja je srušila internet‘, nakon što je postala fenomen društvenih mreža kada ju je na Tumblr podijelila gošća vjenčanja Caitlin McNeill, koja je zatražila pomoć u rješavanju dileme oko boje.

Slavne osobe, uključujući Kim Kardashian, Justina Biebera i Taylor Swift, također su sudjelovale u ovoj internetskoj igri i kazali što se njima čini koje je boje haljina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 21:08