20 METARA UDALJENI

Sjećate se dugačkog stola? Pogledajte kako izgleda najnoviji sastanak u Kremlju: Putin je sve objasnio...

Na ceremoniji u Kremlju ruski je predsjednik prihvatio vjerodajnice veleposlanika

Ceremonija u Kremlju

 Vyacheslav Prokofyev/Afp

Na ceremoniji u Kremlju ruski je predsjednik prihvatio vjerodajnice veleposlanika među kojima je bio i najnoviji britanski izaslanik u Rusiji Nigel Casey. Putin je održao govor u kojem je rekao kako se nada da će se odnosi između Londona i Moskve poboljšati.

Vladimir Putin stajao je prilično daleko od više od 20 novih stranih veleposlanika u Rusiji, a sve je podsjećalo na scene iz pandemiju koronavirusa, piše Sky News.

Prema medijskim izvješćima, Putin je rekao izaslanicima: "Nažalost, iz sanitarnih razloga, ne možemo više razgovarati i družiti se. Nadam se da će doći bolja vremena, ne samo u politici nego i u zdravstvu, i da ćemo to moći‘‘.

Udaljenost između ruskog čelnika i veleposlanika podsjećala je na udaljenost između Putina i Emmanuela Macrona kada je francuski predsjednik putovao u Moskvu u veljači prošle godine.

Dvojica čelnika sjedila su na suprotnim krajevima iznimno dugog stola, a Macron je navodno odbio ruski zahtjev da se podvrgne testu na COVID-19 kako bi spriječio Moskvu da dobije njegov DNK.

Slično tome, njemački kancelar Olaf Scholz također se našao na drugom kraju stola nakon što je odbio testirati se na COVID.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:50