OTKRIVENO GDJE ĆE ŽIVJETI

SJEĆATE SE PLAVOKOSE MARIJE? Konačno razriješena sudbina djevojčice

 Screenshot

ATENA - Skrbništvo nad plavokosom djevojčicom Marijom (5), koja je prošle jeseni zadobila pažnju svjetske javnosti nakon što je pronađena kako živi u romskom naselju s bračnim parom kojima nimalo ne nalikuje te je dokazano da nije u srodstvu s njima, pripalo je grčkoj dobrotvornoj organizaciji Osmijeh djeteta.

ČIJA JE OVO CURICA? Plavokosu djevojčicu našli u romskom naselju u Grčkoj

Tako je sud u Grčkoj konačno razriješio sudbinu male Marije koja će do svoje punoljetnosti imati siguran dom, a postoji i mogućnost da je netko posvoji.

- Omogućeno nam je da joj i dalje pružamo sve što joj je potrebno za njeno dobro, kao i svoj drugoj djeci o kojoj se brinemo - izjavio je Panagiotis Pardalis, zaposlenik udruge Osmijeh djeteta.

Otkako su je stavili pod skrbništvo u Grčkoj, Maria živi s najmanje 20-ero djece koja govore romski i grčki jezik tako da je naučila oba jezika. U rujnu bi trebala krenuti u vrtić.

- Igra se i priča puno kao i svako dijete. Jako je otvorena - dodao je gospodin Pardalis.

Malu plavokosu djevojčicu policija je otkrila tijekom racija u romskom nasilju u blizini grada Farsala.

Iako je par kod kojeg je policija pronašla dijete tvrdio da su joj roditelji, tužitelji su izrazili sumnju zbog njene puti, plavih očiju i kose.

Poslije toga je par uhićen pod optužbom za otmicu djeteta i lažiranje dokumenata, nakon čega su priznali da su im Mariju ostavili njeni roditelji iz Bugarske, jer se više nisu mogli brinuti za nju. Priču je potvrdila i njena biološka majka koju je policija pronašla u jednom romskom naselju u Bugarskoj. Ukoliko požele vidjeti Mariju, morat će potražiti dozvolu od grčkog suda. Inače, njihovi susjedi su za Independent ispričali kako se par dobro brinio za djevojčicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:36