POMIRBENI TONOVI

Sjeverna i Južna Koreja razmijenile ‘pisma prijateljstva‘, Kim zahvalio Moonu: Ljudima je dana nada za budućnost

Tijekom 2018. godine Moon i Kim su održali tri sastanka koji su obećavali približavanje miru i pomirbi, nakon čega su se odnosi ponovno pogoršali

Kim Jong Un i Moon Jae-in

 Kcna Via Kns/AFP

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un i predsjednik Južne Koreje na odlasku Moon Jae-in razmijenili su "pisma prijateljstva", objavila je Sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA, a potvrdio je i Moonov ured.

Moon je u svom pismu obećao nastavak rada na ujedinjavanju koje bi se zasnivalo na deklaracijama donesenim na sastancima 2018. godine usprkos "teškoj situaciji" i napetostima uzrokovanim sjevernokorejskim testiranjima interkontinentalnih balističkih projektila.

Kim je u svom odgovoru zahvalio Moonu na pokušajima popravljanja odnosa dviju zemalja i naglasio kako su ti "povijesni" sastanci na vrhu dali ljudima nadu za budućnost, a dvojica vođa složila su se kako će se veze razvijati ako će obje strane "činiti neumorne napore s nadom".

Tijekom 2018. godine Moon i Kim su održali tri sastanka koji su obećavali približavanje miru i pomirbi, ali tijekom posljednjih nekoliko godina odnosi su se ponovno pogoršali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2022 19:52