NAPETOSTI TRAJU

Sjeverna Koreja: Idemo u sveti rat protiv Južnjaka!

Istodobno, na Sjeveru su vlasti ustanovile novi državni praznik 8. siječnja: to je rođendan Kim Jong-una, najmlađeg sina diktatora Kim Jong-ila
 AP

PYONGYANG - Sjeverna Koreja u četvrtak je zaprijetila “svetim ratom” protiv Južne uz korištenje svog nuklearnog arsenala. Ovo je do sada najsnažnija prijetnja zatvorenog, diktatorskog režima, koja dolazi kao odgovor na vojne vježbe koje je Seul započeo u četvrtak. S Juga su pak, gotovo istodobno, stigle nove prijetnje.

Predsjednik Lee Myung-bak je najavio “nemilosrdni protunapad” ako dođe do bilo kakvog novog udara. Tenzije se na Korejskom poluotoku ne smiruju, pri čemu Južna Koreja, kako bi pred svojom javnošću pokazala odlučnost, stalno zvecka oružjem.

Istodobno, na Sjeveru su vlasti ustanovile novi državni praznik 8. siječnja: to je rođendan Kim Jong-una, najmlađeg sina diktatora Kim Jong-ila, koji je određen da preuzme vlast kad Dragi Vođa jednom umre. Mediji su pak dobili naređenje da Kima mlađeg, kad god o njemu pišu, počaste sintagmom “mladi general”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:30