NAPETO NA POLUOTOKU

Sjeverna Koreja ispalila balističku raketu kratkog dometa prema Žutom moru

Raketa je ispaljena nakon što je sestra Kima Jong Una rekla da će se svaki pokušaj obaranja sjevernokorejskih projektila smatrati objavom rata

Projektil je ispaljen oko 18.20 sati po mjesnom vremenu iz okolice sjevernokorejskog grada Nampoa

 KCNA VIA KNS/AFP

Sjeverna Koreja je u četvrtak ispalila balističku raketu kratkog dometa prema Žutom moru, koje se nalazi između Kine i Korejskog poluotoka, priopćila je južnokorejska vojska.

Raketa je ispaljena nakon izjave Kim Yo Jong, moćne sestre vođe Kim Jong Una, koja je rekla u utorak da će se svaki potez da se obori jedan od sjevernokorejskih probnih projektila smatrati objavom rata.

Projektil je ispaljen oko 18.20 sati po mjesnom vremenu iz okolice sjevernokorejskog grada Nampoa, navodi se u priopćenju južnokorejskog Združenog stožera.

Sjeverna Koreja je okrivila zajedničku vojnu vježbu Sjedinjenih Država i Južne Koreje za rastuće napetosti, objavila je državna novinska agencija KCNA.

Sjedinjene Države i Južna Koreja slejedećg tjedna počinju velike vojne vježbe pod nazivom "Štit slobode".

"Od rujna 2022. Sjeverna Koreja planira lansiranje projektila i vojne demonstracije kako bi se suprotstavila vježbama SAD-a i Južne Koreje vjerojatno kako bi pokušala prisiliti Sjedinjene Države i Južnu Koreju da promijene svoje ponašanje", rekle su u srijedu američke obavještajne agencije u svom izvješću o procjeni prijetnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. prosinac 2023 21:08