DEMONSTRACIJA MOĆI

Sjeverna Koreja ispalila nekoliko krstarećih projektila prema Žutom moru

Pjongjang i Washington pojačavaju demonstraciju vojne sile u sukobu oko nuklearnog oružja

Prijenos lansiranja gledao se na željezničkom kolodvoru u Seulu

 Jung Yeon-je/Afp

Sjeverna Koreja ispalila je u subotu nekoliko krstarećih projektila prema Žutom moru zapadno od Korejskog poluotoka, priopćila je južnokorejska vojska.

Ovo bi bilo zadnje sjevernokorejsko lansiranje projektila otkako je ispalila dvije balističke rakete u srijedu, dok Pjongjang i Washington pojačavaju demonstraciju vojne sile u sukobu oko nuklearnog oružja i raketnih programa te izolirane zemlje.

U srijedu je Sjeverna Koreja ispalila projektile nekoliko sati nakon što su američka podmornica s nuklearnim balističkim projektilima (SSBN) izronila je u rijetkom posjetu Južnoj Koreji.

USS Kentucky, podmornica s nuklearnim balističkim projektilima klase Ohio od 18.750 tona, napustila je pomorsku bazu Busan u petak, tri dana nakon rijetkog posjeta luci u velikom pokazivanju snage protiv rastućih sjevernokorejskih vojnih prijetnji.

Sjeverna Koreja također je u četvrtak upozorila da će raspoređivanje američkih snaga, uključujući nosače zrakoplova, bombardere ili raketne podmornice u Južnoj Koreji, mogli potaknuti upotrebu nuklearnog oružja.

image

Prijenos lansiranja gledao se na željezničkom kolodvoru u Seulu

Jung Yeon-je/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 12:16