KIM JONG UN NE MIRUJE

Sjeverna Koreja izvela vježbu ‘taktičkog nuklearnog napada‘: ‘Ovo je upozorenje neprijateljima‘

Dvije krstareće rakete s lažnim nuklearnim bojevim glavama ispaljene su prema Žutom moru

Simulacija taktičkog nuklearnog napada

 Str/Afp

Sjeverna Koreja izvela je u subotu vježbu simuliranog "taktičkog nuklearnog napada" s dvije krstareće rakete dugog dometa, izvijestili su državni mediji, dok je čelnik Kim Jong Un nadgledao gradnju brodova i tvornice streljiva.

Spomenuta vježba izvedena je u subotu u jutarnjim satima kako bi se njome "upozorili neprijatelji" da će zemlja biti spremna u slučaju nuklearnog rata, prenosi državna agencija KCNA. Iz Pjongjanga poručuju da će nastaviti raditi na "taktici odvraćanja" usmjerene prema Washingtonu i Seulu.

Dvije krstareće rakete s lažnim nuklearnim bojevim glavama ispaljene su prema Žutom moru na zapadnoj strani korejskog poluotoka, letjele su 1500 kilometara na visini od 150 metara.

image
Str/Afp
image

Kim Jong Un obilazi tvornički kompleks Pukjung

Str/Afp
image
Str/Afp

Kako bi naglasio važnost jačanja pomorskih snaga Sjeverne Koreje, Kim Jong Un je za to vrijeme posjetio tvornicu streljiva i kompleks u kojem se proizvode brodski motori.

"Kim Jong Un je potvrdio da će na budućoj plenarnoj sjednici Centralnog komiteta Radničke partije naglasak biti na modernizaciji i razvoju brodogradnje", stoji u priopćenju državne agencije, ali se u njemu ne navodi datum održavanja plenarne sjednice.

Najnovija sjevernokorejska vježba uslijedila je dva dana nakon završetka zajedničke godišnje vježbe Južne Koreje i SAD-a, koja je trajala 11 dana, a u tom su periodu izvođene zračne vježbe s bombarderima B-1B.

Sjevernokorejski je lider prije desetak dana posjetio flotu mornarice na istočnoj obali kako bi nazočio testiranju krstarećih projektila, a u međuvremenu je Pjongjang uputio kritike sporazumu između Seula i Washingtona o jačanju vojne suradnje potpisanog prošlog mjeseca.

image
Str/Afp
image
Str/Afp
image
Str/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:13