ZA SVAKOGA PONEŠTO

Skandal na najpoznatijem božićnom sajmu, roditelji u šoku: ‘Pogledajte što se tamo prodaje!‘

Na štandovima se mogu vidjeti i prostirke koje se prodaju za tridesetak kuna s natpisima "ti si kreten"

Ilustracija

 Procip/Robertharding/Profimedia/Procip/robertharding/profimedia

Obitelj se vratila užasnuta s jednog od najpoznatijih božićnih sajmova u Ujedinjenom Kraljevstvu. Očekivali su blagdanske kolibe u alpskom stilu u kojima se prodaju kolači i božićni ukrasi, a ono što ih je dočekalo u Yorku bilo je potpuno suprotno očekivanjima, prenosi The Sun.

Dok su pregledavali štandove, naišli su na desetke eksplicitnih podmetača i privjesaka za ključeve ukrašenih psovkama. Podmetači za čaše bili su ukrašeni natpisima "džin ku***", "kava dr***" i "c(l)ockwater", "pristojna obavijest - stavite svoje je**** piće ovdje" ili pak "pravi prijatelji pokazuju svoje s***".

Vulgarna kolekcija na božićnom sajmu, koji je putnička agencija Planet Cruise proglasila petom najboljim na svijetu, izazvala je pritužbe posjetitelja.

- Došla sam u York jer je to jedino mjesto na kojem se stvarno osjeća Božić. Postoje štandovi poput ovog koji jednostavno nisu prikladni, nema ništa božićno u tome. Mislim da nije u redu da djeca gledaju ovakve stvari, vani bi trebao biti znak da ima sadržaja za odrasle, rekla je Debra Cox-Groden koja je došla iz Londona.

Njena kći Emily šetala je tržnicom s dvogodišnjim sinom Leom, a složila se da neke stvari ne bi trebale biti tako javno izložene.

- Razumijem da je to crni humor i da će se nekima svidjeti, ali nisam sigurna da je božićni sajam pravo mjesto za takav sadržaj, rekla je Emily.

Na štandovima se mogu vidjeti i prostirke koje se prodaju za tridesetak kuna s natpisima "ti si kreten" i "Isus te voli, ali ja mislim da si *****". Otac dvoje djece Tim Woodcock (45) rekao je da se takvi proizvodi ne uklapaju na božićni sajam na koji dolaze obitelji.

- To nije ono što vam treba u ovo doba godine ili bilo koje doba godine, rekao je. S njim se slaže i Angie Bainbridge (51) iz New Yorka koja smatra da se na internetu mogu kupiti svi ti proizvodi i da ih nije potrebno izlagati na božićnom sajmu. - Uvrijedila bih se da dovedem dijete koje može vidjeti takve riječi ili da izusti neku od tih riječi. Nije prihvatljivo za božićni sajam, dodala je.

Njena kći Holly (19) ne smatra da je išta od toga uvredljivo. - Meni osobno ne smeta, to su ukrasi koje studenti imaju u svojim kućama, ali nemam djece pa je možda stvar u godinama, kaže Holly.

Vijeće Yorka interveniralo je nakon što su shvatili kakav je sadržaj prisutan na božićnom sajmu. - Izrazio sam zabrinutost organizatorima koji su mi dali jamstvo da će se pozabaviti problemom. Uvredljivi elementi bit će uklonjeni. Budući da je ovo događaj koji privlači obitelji, osobno ću provjeriti je li se to dogodilo, rekao je vijećnik Andrew Waller.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:14